x
x

Gluformin Combi

Generičko ime:
sitagliptin/metformin ER

ATK
A10BD07

Oblici:
Gluformin Combi 56 x 50 mg/1000 mg tablete s prilagođenim oslobađanjem
SPC >>> Uputa >>>


Skupina:
oralni antidijabetk

Režim izdavanja lijeka:
Rp - Lijek se izdaje samo na recept

Terapijske indikacije

U odraslih bolesnika s dijabetesom mellitus tipa 2:

Gluformin Combi je indiciran kao dopuna dijeti i tjelovježbi za poboljšanje regulacije glikemije u bolesnika u kojih ista nije odgovarajuće regulirana primjenom najviše podnošljive doze samo metformina ili u onih koji se već liječe kombinacijom sitagliptina i metformina.

Gluformin Combi je indiciran u kombinaciji sa sulfonilurejom (tj. kao dio trojne kombinirane terapije).

Gluformin Combi je indiciran kao dio trojne kombinirane terapije s agonistom receptora za aktivator proliferacije peroksisoma-gama (engl. peroxisome proliferator-activated receptor gamma, PPARγ) (tj. tiazolidindionom).

Gluformin Combi je također indiciran kao dodatak inzulinu (tj. kao dio trojne kombinirane terapije).

Doziranje
Dozu antihiperglikemijske terapije s lijekom Gluformin Combi treba prilagoditi svakom pojedinom bolesniku prema postojećem režimu, učinkovitosti i podnošljivosti, ne prelazeći pritom najvišu preporučenu dnevnu dozu sitagliptina od 100 mg i metformina od 2000 mg.

  • Bolesnici koji uzimaju dnevnu dozu metformina u obliku tablete s trenutnim oslobađanjem, dva puta na dan, mogu se prebaciti na Glufomin Combi jednom na dan, s istom ukupnom dnevnom dozom metformina.
  • Za bolesnike koji su već liječeni s dnevnim dozama metformina većim od 2000 mg, ne preporučuje se prelazak na Gluformin Combi.
  • Za bolesnike koji ne podnose Gluformin Combi 50 mg/1000 mg dvije tablete jednom na dan, treba razmotriti primjenu dva puta na dan, s uzimanjem obje dnevne doze uz hranu.

 

Posljednja izmjena: 12.10.2022.

PLIVINE GRUPE PROIZVODA