x
x

Posakonazol Teva

Generičko ime:
posakonazol

ATK
J02AC04

Oblici:
Posakonazol Teva 100 mg želučanootporne tablete
SPC >>> Uputa >>>


Skupina:
antimikotik

Režim izdavanja lijeka:
Rp - Lijek se izdaje samo na recept

Doziranje i način primjene
Međusobna nezamjenjivost posakonazol tableta i posakonazol oralne suspenzije
Tablete i oralna suspenzija ne smiju se međusobno zamjenjivati zbog razlika u učestalosti doziranja, primjeni uz hranu i postignutim koncentracijama u plazmi između ovih dviju formulacija. Stoga je potrebno pridržavati se preporuka o doziranju za svaku formulaciju.

Liječenje mora započeti liječnik s iskustvom u liječenju gljivičnih infekcija ili pružanju suportivne skrbi visokorizičnim bolesnicima u kojih je indicirana profilaksa posakonazolom.

Doziranje
Posakonazol je također dostupan u obliku 40 mg/ml oralne suspenzije i koncentrata za otopinu za infuziju od 300 mg. Posakonazol tablete formulacija su kojoj se daje prednost za optimiziranje koncentracija u plazmi i općenito osiguravaju veću izloženost lijeku u plazmi od posakonazol oralne suspenzije.

Refraktorne invazivne gljivične infekcije/bolesnici s invazivnom gljivičnom infekcijom koji ne podnose lijekove iz prve linije liječenja

Udarna doza od 300 mg (tri tablete od 100 mg) dvaput na dan prvog dana, a nakon toga 300 mg (tri tablete od 100 mg) jedanput na dan. Svaka doza može se uzeti bez obzira na uzimanje hrane. Trajanje terapije treba se temeljiti na težini osnovne bolesti, oporavku nakon imunosupresije i kliničkom odgovoru.

Posljednja izmjena: 29. 1. 2024.

PLIVINE GRUPE PROIZVODA