x
x

Važne pravne informacije, uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Svako korištenje www.plivamed.net podliježe niže iznesenim uvjetima.

Uredništvo portala radi recenziju sadržaja portala i jamči da je sadržaj objektivan i nije pod utjecajem bilo kakvog poslovnog ili drugog subjekta te da ne postoji izravan sukob interesa od kojeg se PLIVA HRVATSKA d.o.o. ovdje izričito ograđuje.

Podaci sadržani na www.plivamed.net namijenjeni su isključivo zdravstvenim radnicima i ostalim osobama ovlaštenim na propisivanje i izdavanje lijekova sukladno propisima Republike Hrvatske. Svaka osoba kojoj je omogućen pristup podacima na www.plivamed.net snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih Internet stranica.

Sadržaj, odnosno dijelovi sadržaja objavljeni na www.plivamed.net ne smiju se reproducirati, distribuirati djelomično ili u cjelini koristiti u komercijalne svrhe ili na drugi način koji posredno ili neposredno može prouzročiti štetu PLIVA Hrvatskoj d.o.o. ("PLIVA") ili trećima.

Cjelokupan sadržaj ovih Internet stranica zaštićen je autorskim i srodnim pravima, odnosno drugim pravima na području intelektualnog vlasništva, a sukladno relevantnim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Pristupom i korištenjem ovih Internet stranica korisnik prihvaća pravo Republike Hrvatske kao isključivo mjerodavno pravo za primjenu, tumačenje i pravne učinke u odnosu na bilo koje aspekte vezane za upotrebu, dopuštenja, isključenja i uvjete korištenja i primjene ovih Internet stranica, kao i isključivu nadležnost sudova Republike Hrvatske za sve eventualne zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat korištenja ovih Internet stranica ili s njima u vezi.

Sadržaj, odnosno dijelovi sadržaja objavljeni na www.plivamed.net mogu se koristiti isključivo za osobnu potrebe korisnika i u nekomercijalne svrhe uz poštivanja autorskih i srodnih prava, vlasničkih prava i svih drugih prava u području intelektualnog vlasništva i svakog navedenog ograničenja prava.

Korištenje informacija sadržanih na ovim Internet stranicama u komercijalne ili druge svrhe, dozvoljeno je samo uz prethodno izričitu suglasnost Uredništva portala.

Podaci o lijekovima i medicinskim proizvodima na ovim Internet stranicama su isključivo informativne prirode, što posebice znači da svrha ovdje sadržanih informacija nije davanje potpunih informacija o primjenama, uputama, mjerama opreza, upozorenjima, interakcijama s drugim lijekovima, alergijskim reakcijama ili nuspojavama. Nepostojanje odgovarajućeg upozorenja za određeni lijek ili kombinaciju lijekova, ni u kojem se slučaju ne smije smatrati sugestijom da je neki lijek ili kombinacija lijekova neškodljiva, djelotvorna ili da je odgovarajuća za liječenje bilo kojeg bolesnika.

Informacije o proizvodima na ovim Internet stranicama zasnovane su na Sažetku opisa svojstava lijeka koji je službeno odobren od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske u trenutku stavljanja informacije na ove Internet stranice. Zdravstveni radnici trebaju u svakom pojedinom slučaju provjeriti kod relevantnih institucija koja izdaju rješenja (odobrenja) o stavljanju lijekova i medicinskih proizvoda u promet, sve informacije koje trenutno vrijede za pojedine proizvode navedene na ovim Internet stranicama.

Uredništvo portala će poduzeti odgovarajuće napore kako bi informacije na ovim Internet stranicama bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti. Uredništvo portala ovime isključuje svoju odgovornost za svaku izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.plivamed.net kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove Internet stranice. Uredništvo portala pridržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ovih Internet stranica, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

Ove Internet stranice sadržavaju ili bi mogle sadržavati informacije trećih strana i linkove na druge internetske stranice te iste služe za daljnje informiranje bolesnika. Nad ovim informacijama Uredništvo portala nema nikakvu kontrolu te su iste označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba kad je Uredništvo portala smatrala da je to obvezno učiniti i u mjeri u kojoj je to bilo provedivo. Uredništvo portala ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo koje druge karakteristike takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za te informacije.

Svi grafički prikazi i informacije sadržane na stranicama PLIVAmed.net portala zaštićena su autorskim pravima. Svi nazivi proizvoda tiskani velikim slovima ili označeni na drugi odgovarajući način su zaštićeni žigovi njihovih legitimnih vlasnika.

Obavijest o obradi osobnih podataka za korisnike PLIVAmed.net portala

Pliva Hrvatska d.o.o., Prilaz baruna Filipovića 25, 10000 Zagreb (dalje “PLIVA” ili „mi“) kao voditelj obrade, putem stranice Plivamed.net (u dalje „Stranica“), prikuplja, obrađuje i pohranjuje Vaše osobne podatke. Ukoliko se na Stranicu prijavite kao stručna javnost, predmet obrade čine Vaši osobni podaci (OIB, ime, prezime, e-mail i godina rođenja), podaci o poslodavcu i podaci o zanimanju. Pružanje navedenih podataka je nužan uvjet za pristup pripadnika stručne javnosti svim sadržajima Stranice u cijelosti.

Ukoliko ne pristupate Stranici putem prijave i registracije kao stručna javnost, PLIVA može prikupljati i obrađivati Vaše osobne podatke kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa i druge podatke koje nam sami dostavite. Također, zbog same naravi korištenja Stranice prikupljamo podatke o IP adresama i kolačićima na način naveden u ovoj obavijesti. PLIVA se može koristiti tim podacima kako bi odgovorila na Vaše pojedinačne upite i stupila s Vama u kontakt ako ste to zatražili te kako bi bolje razumjela Vaše potrebe i unaprijedila svoje proizvode i usluge, međutim, pružanje istih ne predstavlja Vašu obvezu.

PLIVA poštuje privatnost korisnika svojih internetskih stranica stoga u nastavku navodimo u koje svrhe koristimo Vaše osobne podatke i koja su Vaša prava u odnosu na zaštitu osobnih podataka.

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Osobne podatke prikupljamo i potom obrađujemo u sljedeće svrhe:
 1. kako bismo mogli uz Vašu suglasnost:
  1. pružiti Vam informacije o Plivinim lijekovima i medicinskim proizvodima ukoliko ste pripadnik stručne javnosti
  2. pružiti Vam edukacije u obliku webinara, online tečajeva, prezentacija i učiniti dostupnim stručne članke ukoliko ste pripadnik stručne javnosti
  3. postavljati kolačiće i slične tehnologije, kao što je opisano u nastavku
 2. kako bismo mogli ispuniti naše legitimne poslovne interese, posebice:
  1. analizirati korištenje našom Stranicom radi stalnog poboljšanja sadržaja i mjerenja učinka
  2. prilagoditi korištenje našom Stranicom, kao i našu komunikaciju, Vašim potrebama i navikama
  3. odgovarati na Vaše upite ili drugu korespondenciju
 3. kako bismo ispunili zahtjeve koji proizlaze iz primjenjivih propisa, a osobito kako bismo odgovorili na zahtjeve državnih tijela za informacijama.

  Pritom, budući da je PLIVIN predmet poslovanja razvoj, proizvodnja i prodaja lijekova i farmaceutskih proizvoda, obvezni smo poštovati propise iz područja farmakovigilancije, koji podrazumijevaju i obradu osobnih podataka u slučaju prijave nuspojave. Takva obrada nužna je radi procjene učinaka odnosno rizika lijekova i farmaceutskih proizvoda te suzbijanja neželjenih nuspojava, a što ujedno doprinosi zaštiti javnog interesa u području javnog zdravlja i osigurava visoke standarde kvalitete i sigurnosti lijekova i farmaceutskih proizvoda.

Dijeljenje Vaših osobnih podataka

Ovdje se izričito izjavljuje kako se osobni podaci korisnika neće prodavati ili na bilo koji drugi način, osim gore navedenog, koristiti, niti prenositi bilo kojoj trećoj strani bez Vašeg posebnog odobrenja. Naša Stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice nad kojima nemamo nikakvu kontrolu. PLIVA nije odgovorna za politike ili prakse zaštite osobnih podataka drugih internetskih stranica. Neke poveznice na našoj Stranici mogu voditi i na druge internetske stranice kojima upravlja Pliva ili Tevina povezana društva koja djeluju prema posebnim politikama zaštite osobnih podataka. Ako takvim internetskim stranicama pristupite putem naše Stranice, predlažemo da pregledate politike zaštite osobnih podataka takvih stranica kako biste mogli razumjeti kako se na njima prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci.

Kolačići i povezane tehnologije praćenja

PLIVA upotrebljava kolačiće kako bi o Vama prikupljala informacije i pohranila Vaše odabrane postavke na mreži. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se preuzimaju na Vaš uređaj kada posjetite internetsku stranicu. Kada stranicu ponovno posjetite, kolačići se vraćaju pripadajućoj internetskoj stranici: to je korisno jer takvoj internetskoj stranici omogućuje da prepozna Vaš uređaj. Za više informacija o kolačićima, posjetite www.allaboutcookies.org.

Za analizu posjeta Stranici i unaprjeđenje sadržaja koristimo Google Analytics a pri tome prikupljene osobne podatke automatizirano obrađujemo i prikazujemo zbirno. Više informacija o servisu za mjerenje posjećenosti – Google Analytics, možete pronaći na sljedećem linku: http://www.google.com/policies/privacy.

PLIVA upotrebljava sljedeće kategorije kolačića na Stranici:

Kategorija 1: Strogo neophodni kolačići

Ovi su kolačići nužni kako bi Vam omogućili kretanje po Stranici i uporabu njezinih značajki. Bez tih kolačića ne mogu Vam se pružiti usluge koje ste zatražili (kao što je pamćenje Vaših podataka za prijavu).

Kategorija 2: Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako se ljudi koriste Stranicom. Primjerice, PLIVA upotrebljava ove kolačiće kako bi nam pomogli razumjeti kako korisnici dolaze na Stranicu, pregledavaju ili upotrebljavaju Stranicu te kako bi nam istaknuli pojedinosti koje možemo poboljšati kao što su navigacija, korisničko iskustvo i marketinške kampanje. Ovi kolačići sve informacije prikupljaju zbirno i stoga su takve informacije anonimne. Upotrebljavaju se samo za poboljšanje načina rada Stranice.

Kategorija 3: Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići pamte Vaše odabire (kao što su odabiri jezika). Takvi se podaci potom mogu upotrijebiti kako bi Vam se osiguralo iskustvo koje je prikladnije Vašim odabirima i posjećivanje Stranice koje je prilagođenije Vašim potrebama i navikama. Informacije koje prikupljaju ovi kolačići mogu biti u anonimnom obliku i ovi kolačići ne mogu pratiti Vašu aktivnost pregledavanja na drugim internetskim stranicama.

Kategorija 4: Kolačići za ciljano oglašavanje

Ovi kolačići bilježe Vaš posjet Stranici, pojedinačne stranice koje posjetite i poveznice koje slijedite. Ova zbirka navika pregledavanja upotrebljava se za pružanje relevantnijih oglasa korisnicima.

Ako želite izbrisati bilo koje kolačiće koji su već na Vašem računalu, na internetskom pregledniku, u dijelu vezanom uz pomoć i podršku, potražite upute za pronalaženje datoteke ili direktorija koji pohranjuje kolačiće.

Informacije o brisanju ili kontroliranju kolačića također su dostupne na www.allaboutcookies.org. Imajte na umu da brisanjem kolačića (ili onemogućavanjem budućih kolačića) možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima ili značajkama Stranice.

Uporaba web-pratilica (Google Analytics)

Određeni HTML dokumenti naše Stranice te mogući emailovi koje pošaljemo mogu sadržavati elektroničke slike poznate kao web-pratilice (ponekad se nazivaju i „jasni gifovi“) koje nam omogućuju pratiti koliko je korisnika posjetilo takve stranice ili pročitalo naše emailove. Web-pratilice prikupljaju samo ograničene podatke koji uključuju broj kolačića, vrijeme i datum pregleda stranice te opis stranice na kojoj se web-pratilica nalazi. Takve pratilice ne nose nikakve osobne podatke i upotrebljavaju se samo za praćenje učinkovitosti određene kampanje.

Ako ste se tijekom prijave na Stranicu odlučili za primanje newslettera, komercijalnih emailova ili drugih obavijesti od PLIVE, naših povezanih društava ili trećih strana, ali ste se naknadno predomislili, ukidanje takve opcije možete izvršiti odjavom u svojem profilu ili odjavu zatražiti slanjem zahtjeva na email adresu: pminfo@plivamed.net, odnosno ispunjavanjem kontaktne forme dostupne na linku: http://www.plivamed.net/kontakt.

PLIVA, kao član Teva grupe, osigurava da se Vaši osobni podaci obrađuju u skladu sa svim primjenjivim propisima o zaštiti podataka i Tevinim globalnim pravilima o privatnosti, koja postavljaju odgovarajuće standarde za obradu Vaših osobnih podataka.

Vaše osobne podatke, kao pripadnika stručne javnosti, obrađujemo na temelju Vaše privole koju možete povući u bilo kojem trenutku, ali povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego je ona povučena. Privola za obradu osobnih podataka je nužan uvjet za korištenje sadržaja Plivamed.net stranice u cijelosti, a Vaše osobne podatke obrađujemo samo dok postoji svrha radi koje su osobni podaci prikupljeni.

Imate pravo od PLIVE zatražiti pristup Vašim osobnim podacima i ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka ili ograničavanje obrade koja se odnosi na Vas. Također, imate pravo na ulaganje prigovora na obradu kao i pravo na prenosivost Vaših podataka.

PLIVA u obradi Vaših osobnih podataka uz Vaše posebno odobrenje može koristiti treće osobe kao izvršitelje obrade, koji su vezani ugovornim obvezama pružanja odgovarajuće razine sigurnosti Vaših osobnih podataka. Također, PLIVA, kao dio Teva grupe, djeluje na međunarodnoj razini i na temelju legitimnog interesa može uz Vaše posebno odobrenje prenositi Vaše osobne podatke u povezana društva i u zemlje izvan Europske unije, uključujući u zemlje koje nisu obuhvaćene odlukom o primjerenosti Europske komisije jer nemaju istovjetne propise o zaštiti osobnih podataka. Prilikom prenošenja Vaših podataka u takve zemlje PLIVA se koristi odobrenim standardnim ugovornim klauzulama Europske komisije, odnosno osigurava da svaki primatelj ima odgovarajuću certifikaciju sustava zaštite privatnosti ili obvezujuća korporativna pravila.

Ako sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših podataka od strane PLIVE, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

U slučaju pitanja u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka na adresu: EUPrivacy@tevaeu.com.

U slučaju da želite zatražiti brisanje ili izmjenu Vaših podataka molimo Vas obratite se na adresu: PLIVAmedpersonaldataprotection@pliva.com.

Sve promjene politike zaštite privatnosti na www.plivamed.net bit će pravodobno objavljene na ovoj Internet stranici ili na drugi prikladan način biti učinjene dostupnima.

Plivina Izjava o zaštiti osobnih podataka u području farmakovigilancije.

PLIVA zadržava pravo izmijene ove pravne informacije i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Nadalje, PLIVA zadržava pravo na uklanjanje objava ostavljenih na stranicama PLIVAmed.net portala od strane korisnika portala, kao i na potpuno ili djelomično uklanjanje stranica ili povremenog onemogućavanja pristupa stranicama bez prethodne obavijesti.

Portal PLIVAmed.net sponzorira i pomaže: PLIVA Hrvatska d.o.o.

Posljednja izmjena: 15.12.2023.