x
x

Eprizet

Generičko ime:
rosuvastatin, ezetimib

ATK
C10BA

Oblici:
Eprizet tablete 30 x (20 mg/10 mg)
SPC >>> Uputa >>>

Eprizet tablete 30 x (10 mg/10 mg)
SPC >>> Uputa >>>


Skupina:
hipolipemik

Režim izdavanja lijeka:
R ■ Lijek se nalazi na osnovnoj listi HZZO-a što znači da nema doplate

Indikacije

Primarna hiperkolesterolemija Eprizet je indiciran kao dodatak dijeti u bolesnika s primarnom hiperkolesterolemijom kao nadomjesna terapija kod odraslih bolesnika koji su adekvatno kontrolirani s istodobno primijenjenim pojedinačnim djelatnim tvarima iste doze kao i fiksna kombinacija, ali u obliku zasebnih lijekova.

Prevencija kardiovaskularnih događaja Eprizet je indiciran za smanjenje rizika od kardiovaskularnih događaja kao nadomjesna terapija u bolesnika s koronarnom bolesti srca (KBS) i akutnim koronarnim sindromom (AKS) u anamnezi, koji su adekvatno kontrolirani s istodobno primijenjenim pojedinačnim djelatnim tvarima iste doze kao i fiksna kombinacija, ali u obliku zasebnih lijekova.

Doziranje

Eprizet je indiciran kod odraslih bolesnika čija je hiperkolesterolemija adekvatno kontrolirana sa zasebno primijenjenim monokomponentnim lijekovima iste doze kao i preporučena kombinacija. Pacijent bi trebao biti na odgovarajućoj prehrani koja snižava lipide i treba nastaviti s ovom prehranom tijekom liječenja tabletama Eprizet.

Preporučena dnevna doza je jedna tableta određene jačine, a može se primijeniti s hranom ili bez nje.

Eprizet nije prikladan za početnu terapiju. Početak liječenja ili prilagodba doze, ako je potrebno, provodi se isključivo monokomponentnim lijekovima, a nakon što se odrede odgovarajuće doze, može se prijeći na uzimanje fiksne kombinacije odgovarajuće jačine. Eprizet tablete nisu prikladne za liječenje bolesnika koji trebaju primati rosuvastatin u dozi od 40 mg.

Eprizet treba uzimati ≥2 sata prije ili ≥4 sata nakon primjene sekvestranta žučne kiseline.

Posljednja izmjena: 11. 5. 2023.

PLIVINE GRUPE PROIZVODA