x
x

COVID-19: 6 smrtnih slučajeva u SAD-u

  03.03.2020.

CDC je u ponedjeljak izvijestio o gotovo 90 slučajeva koronavirusne infekcije (COVID-19) u SAD-u. Potvrđeno je šest smrtnih slučajeva, svi u državi Washington.

COVID-19: 6 smrtnih slučajeva u SAD-u

Otprilike polovina svih potvrđenih slučajeva u SAD- je kod osoba koje su se vratile iz područja epidemije koronavirusa. Infekcija je prijavljen u 11 država, a prvi slučajeve infekcije COVID-19 su potvrđeni na Floridi, New Hampshiru i New Yorku uz već ranije poznate u Arizoni, Kaliforniji, Illinoisu, Massachusettsu, Oregonu, Rhode Islandu, Washingtonu i Wisconsinu.

Svjetska zdravstvena organizacija je izvijestila o sve manjem broju novih slučajeva u Kini, samo 206 slučajeva u prethodnom danu. Broj novih slučajeva izvan Kine bio je gotovo devet puta veći od tog broja, a i dalje je najteže pogođena Južna Koreja.

U časopisu Annals of Internal Medicine objavljen je članka u kojem liječnici iz Teksasa i Kolorada opisuju dodavanje petog "vitalnog znaka" kod uzimanja anamneze i kliničkog pregleda bolesnika, a radi se o povijesti putovanja. Ističu da nam jednostavan i ciljani podatak o putovanjima iz anamneze može pomoći staviti u kontekst simptome infekcije i pokrenuti daljnje postupke i provedbu zaštitnih mjera.

VEZANI SADRŽAJ > <