x
x

COVID-19: CDC izvijestio o širenju epidemije u SAD-u

  27.02.2020.

CDC je u srijedu izvijestio o prvom mogućem slučaju širenja nove koronavirusne bolesti u SAD-u (COVID-19). Osoba u Kaliforniji ima pozitivan nalaz, a ta osoba u anamnezi nema podataka o putovanju ili izloženosti koronavirusu.

COVID-19: CDC izvijestio o širenju epidemije u SAD-u

Pretpostavlja se da se radi o širenju koronavirusa u zajednici. Osoba je mogla biti izložena zarazi u kontaktu s nekim od povratnika iz zaraženog područja, ali o tome nema podataka.

COVID-19 bilježi sve više slučajeva u Europi i Bliskom Istoku, a Latinska Amerika je prijavila svoj prvi potvrđeni slučaj. Radi se o muškarcu u São Paulu u Brazilu koji je nedavno doputovao iz sjeverne Italije.

Ostale vijesti o infekciji COVID-19:

  • Predsjednik Donald Trump je u srijedu navečer najavio da će potpredsjednik Mike Pence voditi administrativni dio oko epidemije COVID-19.
  • Broj novih slučajeva zaraženih koronavirusom izvan Kine je u utorak prvi put premašio broj novih slučajeva u Kini.
  • Američki vojnik u Južnoj Koreji pozitivan je na koronavirus. Južna Koreja je u srijedu izvijestila o 284 nova slučaja, što je najveći skok do sada.


Preporučujemo pogledati infografiku objavljenu u časopisu JAMA koja uspoređuje slučajeve COVID-19 sa slučajevima gripe u SAD-u. SAD ima trenutno puno veći problem s epidemijom gripe.

VEZANI SADRŽAJ > <