x
x

COVID-19: epidemija se širi

  25.02.2020.

Najnovije vijesti o koronavirusnoj bolesti (COVID-19).

COVID-19: epidemija se širi

  • SAD sada ima 53 slučaja COVID-19 infekcije i to uglavnom s kruzera Diamond Princess. Sveukupno, 36 slučajeva je s broda, 12 je među putnicima iz Kine, 3 su bili povratnici iz Kine, a 2 od kontaktne osobe.
  • Tim Svjetske zdravstvene organizacije utvrdio je da se aktivnost bolesti u Kini smanjila između 23. siječnja i 2. veljače i od tada je u opadanju. DNA virusa nije pokazao značajne promjene. U Wuhanu, gdje se smatra da je epidemija započela, stopa smrtnosti iznosi 2%  − 4%, dok je izvan grada samo 0,7%.
  • Od ponedjeljka je sedam Talijana umrlo od infekcije COVID-19. U Italiji je najveća epidemija infekcije COVID-19 u Europi, javlja Reuters. Više od 220 je bolesno. Nekoliko područja na sjeveru Italije je pod karantenom. Iran i Južna Koreja također bilježe porast broja oboljelih.
  • CDC je objavio putna upozorenja razine 1 za Iran i Italiju. Agencija ne preporučuje otkazivanje ili odgađanje putovanja tamo, ali putnici se trebaju pridržavati uobičajenih mjera opreza, poput izbjegavanja kontakta s bolesnim osobama.
  • CDC je također objavio smjernice za asimptomatske bliske kontakte u stambenim okruženjima.

VEZANI SADRŽAJ > <