x
x

COVID-19: Kina bilježi strmi rast oboljelih / 2 nova slučaja u SAD-u

  14.02.2020.

U Kini je prijavljeno više od 15.000 novih slučajeva što čini do sada ukupno 60.000 oboljelih, uključujući gotovo 1400 smrtnih slučajeva.

COVID-19: Kina bilježi strmi rast oboljelih / 2 nova slučaja u SAD-u

  • U provinciji Hubei, središtu epidemije, primjenjuju se novi dijagnostički kriteriji. Sumnjivi slučajevi u Hubeiu danas se smatraju kliničkim slučajevima ako imaju upalu pluća na snimanju prsnog koša dok laboratorijska potvrda više nije potrebna. Došlo je zapravo do reklasifikacije sumnjivih slučajeva, objasnili su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije.
  • CDC je objavio još dva slučaja COVID-19 u SAD-u tako da je trenutno ukupan broj oboljelih: 15. Oba opisana bolesnika su evakuirana iz Wuhana i nalazili su se u karanteni. Jedan je u zračnoj bazi u Kaliforniji, a drugi u Teksasu. 
  • Najveći klaster oboljelih izvan Kine nalazi se na kruzeru, Diamond Princess, koji ima potvrđenih 218 slučajeva infekcije COVID-19. Dužnosnici SZO-a izjavili su da rade na tome da se starije osobe koje nisu oboljele evakuiraju s broda koji je trenutno u Japanu u karanteni.

VEZANI SADRŽAJ > <