x
x

MEF: Pogledajte predavanje prof. dr. sc. Adriane Vince o koronavirusu

  13.03.2020.

Pogledajte predavanje prof. dr. sc. Adriane Vince održano 28.2.2020.g. na sastanku dekanica i dekana fakulteta i akademija u vezi s postupanjem u situaciji pojave koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj.

MEF: Pogledajte predavanje prof. dr. sc. Adriane Vince o koronavirusu

Prof. dr. sc. Adrijana Vince je specijalist infektolog, predstojnik Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. U predavanju ćete čuti:

Što znamo o koronvirusu? Kako se infekcija s životinja proširila na ljude i kako se dogodio interhumani prijenos? Virus se brzo širi kapljicama sekreta ali i indirektno putem ruku i sitnim česticama aerosola što nije definitivno dokazano. Klinička slika je blaga, prvo se pojavljuje  temperatura, suhi kašalj, bolovi u mišićima i zglobovima, a nakon toga je moguće pogoršanje do pneumonije. U 81% infekcija COVID-19 prolazi kao blaga gripa, a kritično je bolesnih manje od 5%.

Što rade u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu? Kako se brojke svakodnevno mijenjaju i zaraženih i umrlih?

Prema uputama SZO-a i CDC-a imaju uputu o svim zaštitnim mjerama i opremi te skidanje zaštitne opreme i maske prema propisanom postupniku.

VEZANI SADRŽAJ > <