x
x

Hipertenzija - javnozdravstveno i kliničko značenje

  11.11.2013.

Publikaciju "HIPERTENZIJA javnozdravstveno i kliničko značenje" izdao je Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije iz Splita. Urednica je dr. sc. Ivana Marasović Šušnjara, dr.med., spec. javnog zdravstva.

Hipertenzija - javnozdravstveno i kliničko značenje

Publikacija „HipeRtenziJA - javnozdravstveno i kliničko značenje“ skup je stručnih i znanstvenih članaka o hipertenziji, važnom javnozdravstvenom problemu, kako našem tako i europskom i svjetskom. Publikacija je namijenjena u prvom redu zdravstvenim stručnjacima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i šire. 

Informacije koje donose autori u ovoj publikaciji mogu biti od koristi i svim drugim
stručnjacima koji se bave problemom hipertenzije. Pojedini članci (na primjer Prevencija hipertenzije“, „Manje soli – više zdravlja“) mogu biti od interesa i širem krugu čitalaca, članovima udruga građana, zdravstvenim političarima i drugima.
Publikacija uključuje 8 članaka, koje je napisalo osmero autora. U člancima je poseban naglasak stavljen na mogućnosti prevencije hipertenzije, koje mogu osigurati značajne pozitivne učinke na zdravlje građana, kao što je smanjenje smrtnosti i obolijevanja, posebno od bolesti kardiovaskularnog sustava.

Naslovnica - pdf(183.51 KB)

Publikacija je u cijelosti dostupna u e-formatu na: www.nzjz-split.hr

VEZANI SADRŽAJ > <