x
x

Arterijska hipertenzija – multidisciplinarni pristup

  28.05.2012.

U četvrtak 17. svibnja 2012.g. u organizaciji Sekcije mladih HKLD-a je održano predavanje na temu ''Arterijska hipertenzija - multidisciplinarni pristup'', a predavač je bio naš aktivni član, specijalizant interne medicine u Kliničkoj bolnici Dubrava, dr. Miroslav Tišljar.

Arterijska hipertenzija – multidisciplinarni pristup

Dr. Tišljar je izvrsno i zanimljivo prikazao case report - renovaskularna hipertenzija u Takayasu arteritisu. S ovim predavanjem osvojio je prvu nagradu na Skupu specijalizanata interne medicine, koji je u organizaciji PLIVE održan početkom ovog mjeseca na Plitvičkim jezerima, pa nije ni čudo što nas je toliko zainteresirao i oduševio. Osim zanimljive i korisne teme, koju je iznio kvalitetno i na jednostavan način, dr. Tišljar je pokazao veliko znanje i pripremljenost.

Uz prikaz samog slučaja, saznali smo korisne podatke o sekundarnoj arterijskoj hipertenziji, klasifikaciji i definiciji vaskulitisa općenito, etiopatogenezi Takayasu arteritisa, incidenciji, angiografskoj klasifikaciji, te uobičajenoj terapiji ali i novijim pristupima liječenju bolesti.

Mirna Pndžić, dr.med.

VEZANI SADRŽAJ > <