x
x

Kontinuirana digitalna transformacija u zdravstvu

  14.02.2022.

Klinička medicina i zdravstveni radnici suočavaju se s velikim brojem novih podataka, digitalizacijom, novom tehnologijom i transformacijom zdravstvene skrbi.

Kontinuirana digitalna transformacija u zdravstvu

Svaki pojedinac u medicinskom timu, uključujući i pacijente, očekivat će sve više i ovisiti o tehnološkom okruženju koje će se i dalje razvijati kako bi skrb bila jednostavnija, prikladnija, sigurnija i prilagođena svakoj pojedinoj osobi. Digitalna transformacija koja koristi etičku umjetnu inteligenciju i redovito se povezuje s pacijentima bit će temeljena na pružanju kontinuirane skrbi, kroz fleksibilnu, inteligentnu i integriranu svijest o tome kada je pacijentima potrebna skrb i koja vrsta zdravstvene usluge.

Sljedeće desetljeće vodit će u integraciju fizičkog i digitalnog okruženja zdravstvene skrbi, čime će skrb biti više usmjerena na pacijenta. To će smanjiti duljinu boravka u bolnicama, ponove prijame u hitnu službu, transfer…

Pacijenti se više neće bojati da će biti napušteni bez pristupa medicinskim timovima nakon otpusta iz bolnice jer će znati da ih pomoću tehnologije možemo pratiti u svakodnevnim aktivnostima, njihove simptome kao i sve novonastale probleme. I kliničari će na neki način biti sigurniji jer će tehnološki napredak i digitalna transformacija smanjiti broj pogrešaka i moguće propuste.

I kao što svi zdravstveni radnici mogu prepoznati, popis osnovnih potrebnih vještina se sve više širi i kroz školovanje i cjeloživotno obrazovanje morat će se stjecati i vještine upravljanja sustavom i definirati novi parametri za praćenje izvrsnosti u zdravstvu.

VEZANI SADRŽAJ > <