x
x

Start-up timovi za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava

  12.06.2022.

Krajem svibnja 2022. u BIOCentru Kickoff Bootcamp eventom otpočeo je program Get Started in Health Innovation. Riječ je o programu u trajanju od 6. mjeseci kojem je glavni cilj poduprijeti start-up timove koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava te pružanja kliničke skrbi, a u ranoj su fazi stvaranja svoje inovacije te im treba podrška pri stvaranju poslovnog modela i izlasku na tržište. Program organiziraju i provode Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba Hrvatska i Lean Startup Hrvatska.

Start-up timovi za unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenog sustava

Kickoff Bootcamp zamišljen je kao događaj koji će zainteresirane timove provesti kroz problematiku inoviranja u zdravstvu, ali i kao prilika timovima da predstave svoju ideju.

Okupljene je u ime Sveučilišta u Zagrebu pozdravila dr. sc. Vlatka Petrović, koordinatorica v. d. voditeljice Centra za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, koje je ukratko predstavila EIT Health zajednicu znanja i inovacija i približila okupljenima mogućnosti koja ona nudi hrvatskim zdravstvenim inovatorima.

Filip Stipančić iz Lean Startup Hrvatska također je pozdravio okupljene te predstavio partnere programa: Xellia d.o.o., PharmaS d.o.o., BIOCentar, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Medicinski fakultet i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i KBC Sestre milosrdnice te im zahvalio što su prepoznali vrijednost jednog ovakvog projekta.

Od 23 okupljena timova, samo je 13 timova s najboljom idejom ušlo dalje u program, a najbolje je ideje izabrao stručni žiri koji se sastojao od dr. sc. Ines Potočnjak, dr. med. liječnice iz Kliničko Bolničkog Centra Sestre Milosrdnice dr. sc. Jakše Vukojevića, dr. med. liječnik zaposlenog u Klinici za psihijatriju Vrapče, dr. sc. Vlatke Petrović, iz Centra za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Filipa Stipančić iz Lean Startup Hrvatska.

Pred kraj su dana izabrani timovi imali priliku detaljnije se upoznati s tehnikama i alatima kroz koje će proći u programu, a dan je priveden kraju neformalnim druženjem i networkingom.

Čestitamo izabranim timovima i želimo im sreću u daljnjem sudjelovanju u programu.

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije – CIRTT pomaže istraživačkim skupinama pri Sveučilištu u osiguravanju financiranja za istraživanje i razvoj te upravljanju istraživačkim projektima.

CIRTT također pomaže istraživačkim skupinama i partnerima iz poslovnog sektora u uspostavljanju suradnje pri razvoju tehnologije i komercijalnom iskorištavanju intelektualnog vlasništva nastaloga na sastavnicama Sveučilišta. CIRTT posebno podržava istraživače i studente u pokretanju trgovačkih društava i poslovanju zasnovanom na znanju i tehnologijama.

CIRTT redovito organizira individualnu podršku, edukacije i ostale događaje namijenjene istraživačima i studentima Sveučilišta.

VEZANI SADRŽAJ > <