x
x

HealthComm Forum, prva konferencija za povratak povjerenja građana u zdravstvo

  31.05.2023.

HealthComm Forum, prva regionalna konferencija koja okuplja javni i privatni zdravstveni sektor s ciljem povratka povjerenja građana u zdravstvo održat će se 1. i 2. lipnja u zagrebačkom Mozaik Event Centru u Slavonskoj aveniji 6/2. Sudionici konferencije će od renomiranih stručnjaka iz područja zdravstva i komunikacija saznati više o prilikama i rješenjima za vraćanje povjerenja građana u sustav zdravstva.

HealthComm Forum, prva konferencija za povratak povjerenja građana u zdravstvo

Panelisti na konferenciji su predstavnici javnih organizacija, medicinskih sestara, liječnika, ljekarnika, poliklinika, farmaceutskih tvrtki i prehrambene industrije, ekonomski stručnjaci i znanstvenici, mediji i komunikacijski stručnjaci.

Hrvatska liječnička komora je jedan od partnera ovogodišnje konferencije, stoga njezini članovi pri kupnji kotizacije imaju popust od 20%. Za dobivanje promo koda za ostvarenje popusta molimo članove HLK-a da pošalju upit na eakademija@hlk.hr

Sudjelovanje na konferenciji će se bodovati s 9 bodova za paneliste te 7 bodova za ostale sudionike.

Informacije o konferenciji i registracija dostupni su ovdje.

Prvi dan konferencije počinje otvaranjem područja na temu svrhe i poruke brenda u zdravstvu te uvodnim predavanjem Matta Cartera koji će iznijeti prednosti, razloge zašto i načine kako u ovom području ulagati u reputaciju. Nakon uvodnog izlaganja, slijedi niz panel rasprava unutar tematske cjeline u sklopu kojih će domaći i regionalni stručnjaci govoriti o rješenjima. Tako će na temu nedostatka povjerenja i prevencije kao budućnosti kvalitetnog zdravstva govoriti Ivica Belina iz Koalicije udruga u zdravstvu, Romana Jerković iz Europskog parlamenta, Vikica Krolo iz Hrvatske liječničke komore, Tit Albreht iz slovenskog Nacionalnog instituta za javno zdravstvo, Dario Briški iz Hrvatskog farmaceutskog društva, Ivana Pavić Šimetin iz HZJZ-a, Ivana Portolan Pajić iz Ministarstva zdravstva i drugi.

Nakon prvog seta panel rasprava, Marius Geanta će otvoriti drugu cjelinu konferencije u sklopu koje će se obrađivati tema zdravstva koje je u potpunosti orijentirano prema građanima. Nakon Geantinog uvodnog predavanja, uslijedit će razgovori na kojima će svoja viđenja o razvoju zdravstvenih sustava s pacijentom u fokusu iznositi Tanja Krasić iz Croatia poliklinike, Mirela Marković iz Koordinacije za obiteljsku medicinu, Ana Soldo iz Hrvatske ljekarničke komore, Ljiljana Vukota iz udruge Sve za nju i drugi stručnjaci iz javnog i privatnog zdravstvenog sektora.

Tema s kojom će započeti drugi dan konferencije je važnost komunikacije u zdravstvu, a otvorit će ju uvodnim izlaganjem Dejan Verčič s ljubljanskog fakulteta za društvene znanosti. Zatim će o komunikacijama za vrijeme pandemije raspravljati Mario Gazić iz Hrvatske komore medicinskih sestara, glasnovornik Vlade Marko MilićIvica Lukšić iz KBC-a Dubrava i Alemka Markotić iz Klinike Fran Mihaljević. Temu će zaključiti Radoslav Nedelchev iz agencije Dentsu.

U sklopu posljednjeg područja koje će se na konferenciji obraditi, stručnjaci će govoriti o prednostima digitalnih tehnologija koje mogu utjecati na povratak povjerenja građana u sustav. Temu će otvoriti Arthur Olesch, osnivač platforme aboutDigitalHealth, a razgovore na temu transformacije zdravstva upravo zahvaljujući umjetnoj tehnologiji dalje će voditi Pero Ivanko iz HZJZ-a, Katarina Gvozdanović iz SEKA-e, Tomislav Sokol iz Europskog parlamenta, Šime Smolić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Igor Lerman iz IQVIA-e, Mario Bagat iz Wiener osiguranja, Ino Protrka iz Doma zdravlja Zagreb-Centar i drugi.

Razgovore će moderirati komunikacijski stručnjaci i novinari s dugogodišnjim iskustvom praćenja zdravstva za najveće medijske kuće u Hrvatskoj, među kojima su i Leona Šiljeg s RTL televizije, novinarka HRT-a Ruža Ištuk, direktor komunikacijske agencije VAJT Jerko Trogrlić, partner u agenciji Alpheus Zdravko Ivić, Katarina Leko s Veleučilišta Edward Bernays te direktor agencije Val grupa Mario Aunedi Medek.

HealthComm Forum 2023 održat će se u organizaciji agencije Val grupa, a konferenciju su podržali Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, čitava industrija te strukovna udruženja u području zdravstva i komunikacija: Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora, Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora medicinskih sestara, Koalicija udruga u zdravstvu, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatska udruga poslodavaca, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj i druge relevantne organizacije.

Izvor: Hrvatska liječnička komora