x
x

Obiteljski liječnici imaju najvažniju ulogu u liječenju kronične boli

  16.08.2012.

U interdisciplinarnom liječenju kronične boli obiteljski liječnici imaju najvažniju ulogu, zaključak je studije provedene web anketom i objavljene u časopisu Scandinavian Journal of Caring Science.

Obiteljski liječnici imaju najvažniju ulogu u liječenju kronične boli

U liječenju kronične boli sudjeluju stručnjaci raznih profila kako bi se postigli bolji rezultati liječenja i provela bolja zdravstvena skrb. U istraživanju je ispitan stav liječnika o ulozi pojedinih članova u interdisciplinarnom timu u liječenju boli. Ujedno su ispitane i mjere koje bi se mogle poduzeti ukoliko taj stav nije pozitivan.  

Provedena je kvantitativna analiza podataka prikupljenih web anketom koja je postavljena na specijaliziranom internetskom portalu PLIVAmed.net. U istraživanje su uključeni svi liječnici koji su sudjelovali u programu e-učenja o temeljnim odrednicama fenomena boli.

Na anketu je odgovorilo 90 liječnika od kojih su svi imali pozitivan stav o radu u timu u liječenju kronične boli, međutim, nisu bili sigurni o svojoj ulozi unutar interdisciplinarnog tima. Obiteljski liječnici su izdvojeni kao najvažniji unutar tima u liječenju kronične boli. Liječnici su mogućnost unaprjeđenja suradnje članova unutar tima i između raznih profesija vidjeli u interdisciplinarnim edukacijskim seminarima i radionicama.  U zaključku je istaknuto kako se suradnja između članova tima raznih profesija može poboljšati kontinuiranom edukacijom koja će  omogućiti razmjenu iskustva i učenje o ulozi svakog pojedinog člana unutar tima.

 Klinar I, Ferhatovic L, Banozic A, Raguz M, Kostic S, Sapunar D, Puljak L.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
BisolexOlfen gelPLIVIT total energy
VEZANI SADRŽAJ > <
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Zipantola PROTECT
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: