x
x

Ljekarnici zauzeli 1. mjesto na Forbesovoj listi najboljih zanimanja u 2015.-oj!

  22.12.2014.

Rezultati analize pokazali su kako su ljekarničkom zanimanju, osim značajnijih primanja, pluseve donijeli fleksibilnost na poslu, sloboda koju imaju na poslu, te iznimno zadovoljstvo kojem su izloženi pomažući pacijentima!

Ljekarnici zauzeli 1. mjesto na Forbesovoj listi najboljih zanimanja u 2015.-oj!
Smatra se kako će u ljekarništvu biti više prilike za zapošljavanje u budućnosti jer je zamijećen manji broj osoba koje studiraju farmaciju zbog potrebe za višegodišnjom zahtjevnom edukacijom i jednako visokih troškova obrazovanja.

Časopis Forbes i CareerCast—američka web stranica za traženje posla objavili su listu top 10 zanimanja u zdravstvu! Na vrhu su uvjerljivo zasjeli ljekarnici s prosječnom godišnjom plaćom od 116 670 US$ (cca 730 000 kn), uz predviđeni rast od 14% do 2022. godine!

Izdavač CareerCast-a je analizirao podatke prikupljene posljednjih 17 godina za The Wall Street Journal, te je shodno prikupljenim podacima i statistikom s američkog ureda za rad (BLS) u Forbes-u prikazana rang lista za 200 zanimanja u zdravstvu, temeljem kriterija poput: plaće, mogućih prijetnji i opasnosti, fizičkih zahtjeva i izloženosti stresu.

Rezultati analize pokazali su kako su ljekarničkom zanimanju, osim značajnijih primanja, pluseve donijeli fleksibilnost na poslu, sloboda koju imaju na poslu, te iznimno zadovoljstvo kojem su izloženi pomažući pacijentima! Smatra se kako će u ljekarništvu biti više prilike za zapošljavanje u budućnosti jer je zamijećen manji broj osoba koje studiraju farmaciju zbog potrebe za višegodišnjom zahtjevnom edukacijom i jednako visokih troškova obrazovanja.

Istraživači su zaključili i kako poslodavac koji zapošljava visokooobrazovane ljekarnike želi stvoriti pozitivno ozračje u ovakvom iznimno zahtjevnom zanimanju jer ne želi imati odljev kvalitetnih ljudi, stoga je i to jedan od razloga zbog čega je ova profesija na vrhu najboljih zanimanja u zdravstvu!

Na 2. mjestu top zanimanja u zdravstvu su specijalisti za stopala, zglobove i donje ekstremitete (eng. podiatrist), a na 3. mjestu su fizioterapeuti. Smatra se kako će do 2022. godine zdravstvo i socijalna skrb generirati 1 od 3 nova posla na tržištu rada, zbog starenja populacije i sve većeg broja osiguranika u zdravstvu. 

VEZANI SADRŽAJ > <