x
x

Proslavljen svjetski dan ljekarnika

  26.09.2017.

Temu koju nam je FIP predložio za ovogodišnju proslavu svjetskog dana ljekarnika je: „Od istraživanja do ljekarničke skrbi - farmaceut vam je na usluzi“ . Ova tema je odabrana kako bi pokazala svu širinu načina kako farmaceuti pridonose očuvanju i unapređenju zdravlja. U životnom ciklusu lijeka farmaceuti su prisutni od prvih molekula u razvoju do izdavanja pacijentima kad lijek ide u primjenu.

Proslavljen svjetski dan ljekarnika

Pružanje skrbi od strane farmaceuta započinje puno prije i traje poslije samog čina izdavanja lijeka. Briga o pacijentima počinje prepoznavanjem zdravstvenih problema stanovništva i razvojem lijekova, sudjelovanjem u kreiranju zdravstvenih politika i u konačnici provođenju predloženih rješenja.

Na 2. Forumu izvrsnosti u ljekarničkoj skrbi u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva 25. 9. 2017. imali smo priliku vidjeti samo dio ljekarničke izvrsnosti u Hrvatskoj kroz sve aspekte našeg poziva. Kroz promicanje zdravlja i javnozdravstvenih aktivnosti, prevenciju i praćenje bolesti, doprinos pravilnoj primjeni lijekova i ishodu liječenja te primjeni farmaceutskih znanja u suvremenoj ljekarničkoj skrbi farmaceuti predstavljaju nezamjenjiv dio zdravstvenog sustava i pomažu očuvanju zdravlja naših pacijenata. Upravo zato ljekarnici moraju nastaviti s razvojem ljekarničke struke na svim poljima i biti oni koji predvode pozitvnu promjenu u ljekarnama, lokalnim zajednicama i u konačnici u društvu u cijelini.

Izvor: Hrvatska ljekarnička komora

VEZANI SADRŽAJ > <