x
x

Svjetski dan ljekarnika: Brinemo o vama

  25.09.2016.

Na dan osnutka FIP-a, Međunarodne farmaceutske federacije, 25. rujna, obilježava se Svjetski dan ljekarnika, koji promiče izvrsnost i doprinos ljekarničke struke zdravlju i zajednici.

Svjetski dan ljekarnika: Brinemo o vama

Ovogodišnji Svjetski dan ljekarnika, šesti po redu, izvrsna je prigoda da sve članice Međunarodne farmaceutske federacije (132 diljem svijeta, koje okupljaju preko 3 milijuna ljekarnika), uključujući i Hrvatsko farmaceutsko društvo kao jedinog hrvatskog člana FIP-a, prezentiraju i ukažu svim relevantnim institucijama, medijima, drugim partnerskim profesijama u zdravstvu te široj javnosti, na važnost i pozitivan doprinos ljekarničke struke u poboljšanju zdravlja! 

Ovogodišnja tema je odabrana na način da odražava važnu ulogu ljekarnika u pružanju ljekarničke skrbi u zajednici, ali i ukazuje na svojevrsnu emocionalnu poveznicu koju ljekarnici imaju sa svojim pacijentima, posebice u malim lokalnim sredinama gdje su ljekarne često prva ili zadnja (važno za izdavanje i pravilnu primjenu lijekova) kontaktna točka sa zdravstvenim sustavom. 

Povodom Svjetskog dana ljekarnika  2016., Hrvatsko farmaceutsko društvo organizira 1. forum izvrsnosti u ljekarničkoj skrbi (27. rujna 2016. u Hrvatskom farmaceutskom društvu) jednakog, simboličnog slogana “Ljekarnici: Brinemo se o Vama”. 

Svim kolegama ljekarnicima čestitamo Svjetski dan ljekarnika s uvjerenjem da svakodnevno odgovorno skrbe i brinu o svojim pacijentima, te da ovaj dan obilježe na prigodan način u svojim lokalnim zajednicama, promičući važnost i ulogu ljekarnika! 

1. forum izvrsnosti u ljekarničkoj skrbi- LJEKARNICI: "Brinemo se o Vama!"

VEZANI SADRŽAJ > <