x
x

Trebaju li liječnik i ljekarnik biti narodni učitelji na društvenim mrežama?

  25.06.2022.

Na 13. Kongresa KoHOM-a ljekarnici Stribor Marković i Jasminka Vugec Mihok bili su sudionici okruglog stola na temu „Trebaju li liječnik i ljekarnik biti narodni učitelji na društvenim mrežama? Bi li Andrija Štampar u 21. stoljeću bio influencer?“

Trebaju li liječnik i ljekarnik biti narodni učitelji na društvenim mrežama?
Zdravstveni radnici na raznim platformama trebaju osigurati stručne i jasne informacije te na društvenim mrežama preuzeti ulogu „narodnog učitelja".

Tijekom panel rasprave koju je vodila Mirela Marković uz ljekarnike sudjelovali su i liječnici: Natko Beck, Dragan Maloševac, Ljiljana Vukota, Jadranka Šoić Karuza i Nataša Ban Toskić, a otvorile su se brojne teme, komentirale prednosti i rizici povezani s korištenjem društvenih mreža.

Dio sudionika istaknuo je da zdravstveni radnici na raznim platformama trebaju osigurati stručne i jasne informacije te na društvenim mrežama preuzeti ulogu „narodnog učitelja“. Liječnici i ljekarnici svojim svakodnevnim radom u ordinacijama/ljekarnama ispunjavaju tu savjetodavnu ulogu, a promocija zdravlja i edukacija o bolesti, racionalnom samoliječenju i drugim temama od javnozdravstvenog značaja, kao i promocija interdisciplinarne suradnje na društvenim mrežama u budućnosti će imati još veći značaj.

Hrvatska ljekarnička komora

VEZANI SADRŽAJ > <