x
x

Ljekarnička praksa u Portugalu

  02.01.2016.

Najbolji primjeri ljekarničke prakse iz Portugala - od lijeka k pacijentu: put prema boljim ishodima liječenja

Ljekarnička praksa u Portugalu

U budućnosti će značaj ljekarništva biti uvelike prepoznat po dodanoj vrijednosti koju će donositi području brige za zdravlje općenito, a onda i lijekovima. U toj će budućnosti ljekarnik biti usmjeren na bolesnika i pružanje usluga bolesnicima u suradnji s drugim zdravstvenim djelatnicima. Ljekarnički tim optimizirat će ishode za pacijenta i bit će ključan za učinkovitu, racionalnu i sigurnu uporabu lijekova.

Ljekarne predstavljaju i put do zdravstvenog sustava i ključne su za njegovu održivost. Ta budućnost je, u stvari, već počela.

Javne ljekarne u Portugalu prihvaćaju tu novu paradigmu u kojoj se ljekarnik razvija i prilagođava novim potrebama pacijenata i društva, istovremeno uzimajući u obzir stalno smanjivanje proračuna za zdravstvo. Portugalske javne ljekarne upoznate su s činjenicom da su često prvi i posljednji zdravstveni kontakt kojemu se pacijent obraća na svojem putovanju kroz zdravstveni sustav. Uz to, svjesne su i činjenice da uz odgovornost dolaze i izazovi, da moraju prihvatiti prijetnje, baš kao što prihvaćaju i prilike, kako bi unaprjeđivale svoju praksu. Naposljetku, kroz uvođenje novih zadataka u svoje svakodnevne aktivnosti moći će jamčiti održiv model poslovanja te time slijediti našu zajedničku viziju za ljekarništvo.

Ema Paulino, mag. pharm., direktorica Projekata i usluga grupe Holon,
Holon group of pharmacies, Međunarodni farmaceutski savez (FIP), stručni tajnik

Predavanje održano na 2. Farmaceutskom forumu Jugoistočne Europe

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxfluOlfen gelAndol PRO
VEZANI SADRŽAJ > <
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gel
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: