x
x

Partnerstvo Centra za gerontologiju i Alma Mater Europaea

  01.04.2014.

Potpisivanje sporazuma o znanstvenoj i stručnoj suradnji između Alma Mater Europaea – (ECM) i Centra za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“

Partnerstvo Centra za gerontologiju i Alma Mater Europaea

U Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, 13.ožujka 2014. godine potpisan je značajan Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između ALMA MATER EUROPAEA – EUROPSKOG CENTRA MARIBOR (ECM) i Referentnog centra MZ RH za zaštitu zdravlja starijih osoba – Centra za gerontologiju ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO „DR. ANDRIJA ŠTAMPAR“. Potpisivanju sporazuma nazočili su: dr. Zvonimir Šostar (ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“), prof. dr. sc. Ludvik Toplak (predsjednik Alma Mater Europaea – ECM), prim. dr. sc. Spomenka Tomek-Roksandić (voditeljica Centra za gerontologiju), prof. dr. sc. Danica Železnik (dekanica Visoke šole za zdravstvene vede), dipl. iur. Mirsad Srebreniković (Zamjenik ravnatelja za pravne, gospodarske i opće poslove) i mag. Alexandra Julia Lechner (volonterka iz Austrije).

Dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda, poželio je dobrodošlicu i iznio smjernice znanstvene i stručne suradnje. Napomenuo je kako je ta suradnja veoma bitna za razvoj gerontološkojavnozdravstvene djelatnosti kako za Zagreb i cijelu Hrvatsku tako i za Maribor i cijelu Sloveniju i sve do Salzburga. Tom suradnjom ti gradovi od sada nisu samo povezani kao prijateljski gradovi već i kao partneri. Naglasio je kako je Centar za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u mnogim segmentima gerontološkojavnozdravstvene djelatnosti „leader“ u cijeloj regiji.

Prof. dr. sc. Ludvik Toplak, predsjednik ECM-a, zahvalio se i naglasio je da mu je čast što Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ s Referentnim centrom za gerontologiju, koji je zaista poznat i cijenjen, želi surađivati s Alma Mater Europaea – tj. s ECM-om. Osim toga zahvalio se na partnerstvu i povjerenju. Istaknuo je da je Alma Mater Salzburg veoma poznata i cijenjena, tako da se i Alma Mater Europaea – ECM povezuje samo s najboljima (na primjer i sa St. Thomas University u Floridi – SAD). Alma Mater Europaea Salzburg predložila je ECM-u izradbu doktorskog programa za „društvenu gerontologiju“. Na natuknicu „društvena gerontologija“ uključili su se i prim. dr. sc. Spomenka Tomek–Roksandić i ravnatelj dr. Zvonimir Šostar rekavši da doktorski program treba obuhvaćati i socijalnu gerontologiju i zdravstvenu gerontologiju. Prof. dr. sc. Ludvik Toplak istaknuo je kako je sretan što sad može uključiti najdraže susjede u rad i da su Alma Mater Europaea (ECM) i Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ - Centar za gerontologiju, zaista dobra kombinacija u radu zajedničkog osmišljavanja dobrih gerontoloških programa, koji već postoje u Hrvatskoj. Obje se strane vesele partnerstvu a Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji potpisale su s velikim zadovoljstvom.

Alexandra Julia Lechner, mag.

Centar za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar" - Referentni centar Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za zaštitu zdravlja starijih osoba

www.stampar.hr

 

 

 

 

 

VEZANI SADRŽAJ > <