x
x

Treato internetska tražilica - izmjena iskustava u korištenju lijekova

  27.01.2012.

Izraelska tvrtka First Life Research napravila je softver pomoću kojeg pacijenti mogu saznati kako tretirati svoje simptome, ali i koliko su učinkoviti propisani im lijekovi te koje su nuspojave, objavljeno je u Poslovnom dnevniku.

Treato internetska tražilica - izmjena iskustava u korištenju lijekova

reato (www.treato.com) je novi izvor informacija o lijekovima, koji je kreiran na stvarnom iskustvu pacijenata, a dostupan je putem pretraživanja društvene mreže. Prije 3 godine taj novi software razvila je tvrtka First Life Research, na čelu sa direktorom Gideon Mantelom iz Izraela, te je po prvi puta društvena zdravstvena internetska mreža dosegla toliko velike razmjere.

Treato je cjelovita baza podataka lijekova. Stoga pacijenti mogu putem internet stranice saznati kako da tretiraju svoje simptome, ali i koliko su učinkoviti propisani im lijekovi te koje su nuspojave istih. Dodatno, pacijenti mogu usporediti lijekove, ali i proizvođače pojedi nog lijeka. Gideon Mantel je nakon 20 godina osnutka tvrtke za sigurnosne software, odlučio započeti novi projekt te je osmislio sofisticiranu "tražilicu". Treato analizira sve informacije koje su korisnici "stavili" na internet, a tiču se njihovog zdravlja, i na taj način poboljšavajući potragu za informacijama o lijekovima na internetu iz iskustva drugih korisnika. Kako je internetska stranica tek u kolovozu prošle godine započela s radom, trenutno je orijentirana na pronalaženje informacija koje se odnose na uzimanje odnosno korištenje lijekova.

Cijeli tekst dostupan je u Poslovnom dnevniku.

www.poslovni.hr

VEZANI SADRŽAJ > <