x
x

Svjetski dan multiple skleroze 2017: Ja sam više od MS-a

  29.05.2017.

U povodu Svjetskog dana multiple skleroze 2017., koji se obilježava 31. svibnja, u Hrvatsku dolazi Lori Schneider, prva osoba s multiplom sklerozom koja se popela na najviše vrhove svijeta.

Svjetski dan multiple skleroze 2017: Ja sam više od MS-a

Svjetski dan multiple skleroze obilježava se kao globalna kampanja koja djeluje na podizanju svijesti o MS-u, kako bi se javnosti pružile informacije o MS-u, ali i o tome kako MS utječe na živote više od dva milijuna ljudi diljem svijeta. Na Svjetski dan multiple skleroze bit će održano motivacijsko predavanje. Svjetski dan obilježava se i kampanjom „Ja sam više od MS-a!“ -

Bit će predstavljeni i rezultati zajedničkog istraživanja Saveza društava multiple skleroze Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o pojavnosti multiple skleroze u Republici Hrvatskoj. Također, bit će izneseni i rezultati ankete koja se provodi od ožujka 2017., a istražuje kvalitetu i dostupnost informacija oboljelima u liječenju multiple skleroze.

Sudionici:

Članovi temeljnih udruga članica, oboljeli od multiple skleroze i  predstavnici resornih ministarstava.

Savez društava multiple skleroze Hrvatske (SDMSH) je krovna organizacija oboljelih od multiple skleroze, te djeluje na području cijele Hrvatske.

Izvor: Savez društava multiple skleroze Hrvatske