x
x

Personalizirana digitalna podrška za oboljele od multiple skleroze

  28.11.2017.

Novi program personalizirane, digitalizirane i individualizirane podrške oboljelima od relapsno remitirajućeg oblika multiple skleroze.

Personalizirana digitalna podrška za oboljele od multiple skleroze

Farmaceutska industrija Teva u čijem sastavu se nalazi i Pliva Hrvatska d. o. o. razvila je ovaj jedinstven i individualizirani digitalni alat uz istovremenu podršku medicinske sestre i dodatne telefonske konzultacije oboljelima od multiple skleroze.

Program je baziran na okviru podrške pacijentima koje je razvila Svjetska zdravstvena organizacija ,a koja kombinira informacije, razvoj vještina i motivaciju pojedinog bolesnika i članova njihovih obitelji.

„Uzete su u obzir potrebe pacijenata i raznih eksperata koji se bave područje multiple skleroze kako bi se što bolje napravio digitalizirani program podrške oboljelima i članovima njihovih obitelji, osobito u prvim danima i tjednima nakon postavljanja dijagnoze ove kronične bolesti“, istaknuo je Marc van Kempen, voditelj globalnog razvoja za nova tehnička rješenja i podršku pacijentima unutar Teve.

Program koji će biti lansiran u slijedećih nekoliko mjeseci kao digitalna podrška bolesnicima i zdravstvenim radnicima sigurno će donijeti uštedu i cijelom zdravstvenom sustavu zbog manjeg angažmana medicinske sestre koja je uključena u Program podrške bolesnicima oboljelim od multiple skleroze.

Izvor: PMLIVE