x
x

Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2012

  20.09.2012.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti prigodno će biti obilježen 21.09.2012. u Zagrebu u Bogovićevoj ulici kod skulpture Sunce. Tamo će se nalaziti štandovi Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest pored koji će njihovi članovi pružati informacije o bolesti, odnosu prema oboljelom, pravilnoj skrbi itd.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2012

Na štandovima će se dijeliti edukativni i promotivni materijal udruge, a svi građani će moći kupnjom ruža u akciji „Jesenja ruža za jesen života" pomoći radu Savjetovališta za članove obitelji.

Dani otvorenih vrata Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest

U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti u prostorima Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest (Zagreb, Vlaška 24), održavati „Otvorena vrata Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest" od srijede 19.09.2012. do petka 21.09.2012., od 16 do 19 sati. U tom razdoblju zainteresirani se mogu upoznati se s radom Udruge, dobiti potrebne informacije i razgovarati s liječnicima specijalistima za Alzheimerovu bolest - psihijatrima i neurolozima.

U sklopu manifestacije "Dan gradske četvrti Donji grad" 23. rujna, u parku Zrinjevac, predstavit će se Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

Na obilježavanju Svjetskog dana Alzheimerove bolesti nazočit će i španjolski novinar Guillerma, koji pješači 7500 kilometara od Španjolske do Jeruzalema u sklopu svoje akcije "Njima je svaki trenutak život", kako bi ukazao na poteškoće s kojima se susreću oboljeli od Alzheimerove bolesti i njihovi najbliži.