x
x

Hrvatski zdravstveni startup

  19.09.2023.

Program podrške startupima u zdravstvenoj industriji Get Started in Health Innovation, pokrenut je u partnerstvu sa Sveučilištem u Zagrebu, a cilj je daljnji razvoj zdravstvenog ekosustava.

Hrvatski zdravstveni startup

EIT Health Hub Hrvatska potaknuo je interes za inovacije u zdravstvu, a u 2022. godini pokrenut je prvi specijalizirani predakceleratorski program za zdravstvene startupe u regiji.

U nastavku je popis trenutno 6 najuspješnijih platformi:

LittleDot je SaaS platforma za konzultacije na daljinu koja povezuje korisnike s liječnicima i zdravstvenim radnicima putem glasovnih, video i tekstualnih poruka

OmoLab pronalazi nove načine za stvaranje ugodnog iskustva čitanja za osobe s disleksijom i poteškoćama u čitanju.

BITE ME želi biti predvodnik globalnog pokreta prema novim standardima u sportskoj prehrani, izgrađenim na temelju stvarnih sportskih potreba, iskustva profesionalaca, prirodnih recepata i šireg razumijevanja naše povezanosti s okolišem.

Nocturiglow posluje u industriji zdravstva i medicinske skrbi sa svojom jednostavnom bocom za uriniranje.

Heroes Nearby podižu sigurnost na novu razinu. Izgradili su inovativnu platformu koja gradovima i organizacijama omogućuje stvaranje i upravljanje sigurnosnim mrežama temeljenim na ljudima.

FizioTech razvija uređaj za rehabilitaciju kuka koji automatizira tehniku ručne fizioterapije. Uređaj je izrađen uz pomoć vrhunskih fizioterapeutskih stručnjaka i koristi najsuvremeniju tehnologiju, prenosiv, pristupačan i prilagodljiv stolu svakog fizioterapeuta.