x
x

Alliance4Life predstavlja inicijativu dvanaest vodećih institucija i sveučilišta

  26.03.2024.

Sastanak o završetku rada na Obzor2020 projektu Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe (A4L_ACTIONS, 2021.-2024.) održat će se 28. ožujka 2024. godine, od 10 do 11.30 sati u dvorani Miroslav Čačković Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3, Zagreb.

Alliance4Life predstavlja inicijativu dvanaest vodećih institucija i sveučilišta

Ovaj je projekt nastavak Obzor 2020 projekta  Alliance for Life Sciences: Closing Research and Innovation Divide in the European Union” (2018. - 2019.).

Na sastanku će se također izvijestiti i o sadržaju novog Obzor Europa projekta Alliance4Life Bridging the Research and Innovation Gap in Life Sciences (A4L_BRIDGE, 2024. – 2028.) koji je treći nastavak prethodno navedenih Obzora 2020 projekata, a čija provedba je započela 1. ožujka ove godine.

Alliance4Life, predstavlja inicijativu dvanaest vodećih institucija i sveučilišta u biomedicini iz jedanaest zemalja srednje i istočne Europe, koja ima za cilj premostiti jaz u europskom zdravstvenom istraživanju i inovacijama (https://alliance4life.ceitec.cz), poboljšati institucijsku istraživačku kulturu i strateško upravljanje partnerskih institucija te služiti kao uzor za poboljšanje uvjeta ostvarivanja izvrsnih znanstvenih rezultata u području Srednje i Istočne Europe.

Partneri na projektu planiraju aktivnosti koje će ojačati ulaganje u razvoj karijera istraživača i stvoriti poticajno okruženje za privlačenje talenata iz cijelog svijeta. Također, veliki naglasak se stavlja na jačanje utjecaja rezultata istraživanja i njihovog inovacijskog potencijala na društvo. Ogromna korist za sve istraživačke institucije iz Srednje i Istočne Europe je odlučnost svih uključenih partnera da dijele svoje iskustvo na nacionalnim razinama i služe kao nadahnuće za potrebne reforme istraživačke i inovacijske politike u svojim matičnim zemljama.

Sudjelovanje je slobodno.

Izvor: Mef.hr