x
x

Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. 4.

  01.04.2019.

Obilježavanjem Svjetskog dana svjesnosti o autizmu se želi skrenuti pozornost javnosti na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. 4.

Prema nizu istraživanja, osobe s autizmom i njihove obitelji su posebice osjetljiv dio populacije koji zahtijeva sustavna rješenja.

I ove će se godine u Hrvatskoj nizom manifestacija obilježiti ovaj dan te senzibilizirati hrvatsku javnost na potrebu da bude društvo jednakih šansi za sve.

Autizam se definira kao organski razvojni defekt mozga koji se očituje teškoćama u društvenim interakcijama i komunikaciji te neuobičajenim ponašanjem.

Svjetska je znanost, zahvaljujući pronalascima s područja genetike, neurologije i drugih znanosti mnogo toga spoznala o čimbenicima povezanim s autizmom, ali još nije u potpunosti razjasnila zbog čega nastaje navedeni spektar poremećaja.

U Hrvatskoj se podaci o osobama s poremećajima iz autističnog spektra prate u okviru Hrvatskog registra o osobama s invaliditetom u kojem je zabilježeno 1927 slučajeva.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Ibuxin RapidGastalAndol PRO
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT D 2000
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: