x
x

HLK: CD protokol ili tzv. MMS opasni za djecu s poremećajima iz spektra autizma

  22.06.2022.

Hrvatska liječnička komora poziva roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma da ne ugrožavaju zdravlje svoje djece primjenjujući na njima tzv. MMS (Miracle Mineral Solution) poznat i pod nazivom CD (Chlorine Dioxid) protokol.

HLK: CD protokol ili tzv. MMS opasni za djecu s poremećajima iz spektra autizma

Ti proizvodi sadrže kemijske spojeve natrijevog klorida i klor-dioksida koji su inače poznati kao industrijski izbjeljivači u tekstilnoj industriji, a također su sastojci različitih dezinfekcijskih sredstava i pesticida.

HLK upozorava da su proizvodi pod nazivom CD protokol i MMS štetni za zdravlje djece i odraslih ljudi, te da mogu dovesti do trovanja i izazvati različite ozbiljne nuspojave kao što su za život opasan nizak krvni tlak zbog dehidracije, oksidacija hemoglobina i smanjenje njegovog kapaciteta za vezivanje kisika smanjujući dopremu kisika u sva tkiva i organe, pojava anurije tj. smanjenje proizvodnje urina, hemolitička anemija (smanjenje koncentracije hemoglobina u krvi), otežano disanje, bol u trbuhu, bol u grlu, povraćanje, proljev i mučnine.

Natrijev klorid i klor-dioksid tj. MMS i CD protokol nisu odobreni u EU i Hrvatskoj (kao niti u SAD-u ili Kanadi npr.) ni kao hrana ili dodatak prehrani, a kamoli kao lijekovi.

HLK podsjeća da su poremećaji iz spektra autizma (PAS) skupina poremećaja, a ne jedinstvena bolest koja se, prema sadašnjim spoznajama, ne može izliječiti već se radi o stanju koje traje cijeli život.

Radi se o razvojnom poremećaju kojeg karakteriziraju poteškoće u razvoju socijalnih i jezičnih vještina te različitih oblika ponašanja.

Kod djece s poremećajem iz spektra autizma provode se različiti habilitacijski tretmani kako bi se djetetu omogućilo ostvarivanje i osnaživanje postojećih potencijala, umanjili postojeći deficiti te posljedično postigla što viša razina funkcionalnosti.

Hrvatska liječnička komora najoštrije osuđuje pojedince koji promoviraju MMS ili CD protokol kao "lijek protiv autizma".

HLK upozorava da se kod takvog ponašanja moguće radi o nadriliječništvu što je istovremeno i kazneno djelo.

Oba spomenuta proizvoda štetna su za zdravlje djece i predstavljaju otrov za organizam.

Hrvatska liječnička komora

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
GastalZipantola PROTECTBisolex
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT D 2000
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: