x
x

Specijalizirane organizirane jedinice za liječenje moždanog udara

  26.09.2013.

Imaju li specijalizirane jedinice za liječenje moždanog udara prednosti za pacijente u odnosu na uobičajenu skrb, pročitajte u Cochraneovom sustavnom pregledu.

Specijalizirane organizirane jedinice za liječenje moždanog udara
Pacijenti liječeni u specijaliziranoj jedinici za liječenje moždane skrbi imaju veću vjerojatnost preživljenja, povratka kući i samostalne brige za sebe nakon oporavka

Specijalizirane organizirane jedinice za liječenje moždanog udara, koje se nalaze u bolnici i koje zapošljavaju medicinske sestre, liječnike i terapeute specijalizirane za liječenje pacijenata oboljelih od moždanih udara, koji rade kao koordinirani tim.

Ovaj Cochrane sustavni pregled literature, koji je analizirao 28 kliničkih studija s ukupno 5855 ispitanika, pokazao je da pacijenti liječeni u specijaliziranoj jedinici za liječenje moždane skrbi imaju veću vjerojatnost preživljenja, povratka kući i samostalne brige za sebe nakon oporavka.

Danas postoji niz različitih vrsta jedinica za liječenje moždanog udara. Rezultati pokazuju da bolje rezultate daju one koje su smještene na zasebnom odjelu posvećenom liječenju moždanog udara.