x
x

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

  29.04.2013.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest (HUAB) osnovana je 1999. godine u Zagrebu, na inicijativu njegovatelja oboljelih, a uz pomoć stručnjaka. Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolestopisana je u časopisu Medix od osnivanja do punopravnog članstva u međunarodnim krovnim asocijacijama.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

HUAB aktivno i kontinuirano radi na edukaciji ciljne i opće populacije, nastoji podići svjesnost o bolesti te se bori protiv stigme koju bolest još uvijek nosi.

Aktivnosti koje HUAB provodi su ponajprije savjetodavne, i to preko SOS-linije, ali i kroz Savjetovalište u sklopu svoga prostora u Vlaškoj 24 u Zagrebu.

HUAB nastoji redovito tiskati edukativni materijal, brošure, letke, održavati javne tribine, predavanja, biti prisutan u medijima, a također organizira i stručne konferencije i kongrese te na taj način dovodi u najbliži kontakt brojne vrhunske stručnjake i pružatelje usluga oboljelim članovima.

Punopravnim sudjelovanjem u krovnim udrugama kao što su Alzheimer’s Disease International, Alzheimer Europe i European Brain Council, HUAB kreira i globalnu politiku skrbi o oboljelima od AB-a i njihovim obiteljima.