x
x

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest ima volonterku godine

  12.12.2011.

Državnu nagradu za najbolju volonterku godine dobila je Mira Dajčić, iz Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, a nagradu za najboljeg organizatora volontiranja Udruga ZORA iz Čakovca, koja radi na prevenciji nasilja i razvoju ljudskih prava. U svojim govorima i gospođa Dajčić i izvršna direktorica Udruge ZORA istakle su kako je primaju u ime svih volontera i volonterki s kojima su radili, te istakle osobni razvoj kojeg osobi donosi volontiranje, uzajamnost primanja i davanja. Nagrade su dodijeljene 5. prosinca u Zagrebu u povodu Europskog dana volontera.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest ima volonterku godine

Delegacija Europske unije prenosi i informacije o novinarskoj nagradi, pokrenutoj u partnerstvu s MOBMS-om i Hrvatskom mrežom volonterskih centara:

Marina Damjan proglašena je pobjednicom za najbolje pisano izvještavanje. Njeni članci o volontiranju objavljeni u Glasu Istre i na portalu Educentra ocijenjeni su najboljima jer su u najvećoj mjeri prenijeli duh i problematiku volontiranja. Gđa Damjan je u svojom prijavi također pokazala kako se temom volontiranja bavila kontinuirano, te je pokazala znanje ne samo o aktivnostima hrvatskih volontera nego i o Europskoj volonterskoj službi, a čije je djelovanje u Hrvatskoj pratila u svojim člancima objavljenim u Glasu Istre.

U kategoriji najboljeg audio-vizualnog izvještavanja, Željka Kovačević je proglašena pobjednicom za najbolje televizijsko izvještavanje. Djelujući u sklopu udruge „Fade in", gđa Kovačević je obradila više priloga o volontiranju, a koji su objavljeni tijekom godine u emisijama „Dobro jutro Hrvatska" na Hrvatskoj televiziji. Gđa Kovačević je u svojim prilozima prezentirala javnosti rad volontera i volonterskih udruga diljem Hrvatske naglašavajući važnost njihovog djelovanja kako za pojedince tako i za samu zajednicu.

Ivana Sučić proglašena je pobjednicom za najbolje radijsko izvještavanje. U svom autorskom djelu emisija emitiranih na Hrvatskom radiju, gđa Sučić posvetila je pet emisija temi volontiranja u kojima je prezentirala rad i aktivnosti hrvatskih volontera u Republici Hrvatskoj, Volonterskog centra Zagreb te akciji „Hrvatska volontira" koja je održana u rujnu 2011 u nekoliko gradova diljem Hrvatske.

Povodom obilježavanja 2011. Europske godine volontiranja, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske i Hrvatskom mrežom volonterskih centara raspisala je natječaj za Novinarsku nagradu Europske godine volontiranja kako bi odala priznanje hrvatskim novinarima koji pridonose podizanju svijesti o važnosti volontiranja.

Mira Dajčić volonter godine

Volonterski rad Mire Dajčić, podpredsjednice i voditeljice Savjetovališta Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, bitno utječe na kvalitetu življenja osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i njihovih obitelji. Stalno unaprjeđujući i promičući djelovanje Savjetovališta za obitelji oboljelih od Alzheimerove bolesti, razvila je jedinstven i sveobuhvatan sustav pomoći.

Osim redovnih sastanaka s članovima obitelji oboljelih u prostorijama Udruge tijekom kojih pruža stručne savjete, pokrenula je i rad Grupa za samopomoć, a stalno je dostupna i na SOS telefonu (mobitelu) Udruge, kojim njezini članovi uvijek mogu dobiti potrebne savjete.

Stručni rad Mire Dajčić uz ostalo obilježava i autorstvo različitih brošura namijenjenih svima koji njeguju oboljele od Alzheimerove bolesti kao i mnogobrojni stručni članci i javni nastupi kojima neumorno promiče potrebu davanja veće društvene pažnje ovoj opakoj bolesti koja poprima gotovo epidemijske razmjere.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxirinoOlfen gelIbuxin Rapid
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT total energy
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: