x
x

eHZZO Demo dan

  20.11.2022.

Atos kao svjetski lider u području digitalne transformacije i strateški partner projekta eHZZO, 15. studenog 2022. godine održao je prezentaciju Demo dan D gdje su prezentirani rezultati dosadašnjeg rada na funkcionalnostima eHZZO sustava.

eHZZO Demo dan

Projektom eHZZO razvija se novi IT sustav s ciljem uspostave efikasnijeg upravljanja i nadzora u zdravstvenom sustavu. Novim središnjim IT sustavom HZZO-a povećat će se učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalna razmjena podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama. Sustav će omogućiti lakšu komunikaciju prema vanjskim korisnicima, visoku dostupnost podataka nužnih za upravljanje poslovnim procesima i izvješćivanje. Sustavom se doprinosi zdravstvenoj zaštiti visoke kvalitete te razvoju novih e-usluga za osiguranike.

HZZO kao ključna institucija nacionalnog zdravstvenog sustava razvija novi poslovni informacijski sustav eHZZO s ciljem uspostave efikasnijeg upravljanja i nadzora unutar zdravstvenog sustava, osobito u pogledu upravljanja i praćenja tijeka financijskih sredstava, te bolje zdravstvene zaštite osiguranika koja je u fokusu HZZO-a.

Cilj Demo dana je bio upoznati sve sudionike sa statusom projekta i vizualizacijom aplikacija na kojima se radi i koje su u fazi testiranja. Razvojem ovog najvećeg IT zdravstvenog sustava kojim će se uspostaviti efikasnije upravljanje i nadzor došli smo u fazu kada projekt dobiva svoje konkretno sučelje, na kojemu rade vrhunski stručnjaci Atosa i HZZO-a.

Izvor: HZZO