x
x

P4 Platforma za personaliziranu prehranu u predškolskoj dobi

  09.06.2023.

U sklopu projekta P4, službenog naziva Koncept personalizirane uravnotežene prehrane u dječjim vrtićima kroz istraživačko-razvojnu platformu, koji provodi Dječja bolnica Srebrnjak, IN2 razvija informacijski sustav koji će omogućiti prikupljanje i razmjenu podataka između Dječje bolnice Srebrnjak te vrtićkih ustanova.

P4 Platforma za personaliziranu prehranu u predškolskoj dobi

Informacijski sustav omogućit će elektroničku izradu i distribuciju dnevnih jelovnika, dnevno prikupljanje informacija o konzumiranoj hrani, prikupljanje relevantnih podataka te slanje smjernica i uputa o prehrani dječjim vrtićima i roditeljima.

Osim navedenog, sustav će omogućiti prikupljanje podataka antropometrijskih mjerenja i praćenje fizičke aktivnosti te slanje povratnih informacija roditeljima o rezultatima mjerenja. Unapređenjem informatičkog sustava te njegovom adaptacijom za potrebe dječjih vrtića, omogućit će se jednostavna primjena prilagođenih vrtićkih jelovnika djeci sukladno njihovim individualnim potrebama, kao i usvajanje zdravih prehrambenih navika. Navedenim sustavom će se, između ostalog, uspostaviti komunikacijska veza između dječje bolnice Srebrnjak i drugih vrtića, što će omogućiti razmjenu podataka u realnom vremenu i mogućnost pravodobne prilagodbe jelovnika.

Na temelju prikupljenih podataka i znanstveno-istraživačkog rada, predviđena je izrada Registra alergija kojim će se omogućiti implementacija optimalne zdravstvene usluge u obliku individualno prilagođene pravilne prehrane.

Više zanimljivosti o projektu:

IN2 razvija napredno tehnološko rješenje u partnerstvu s Dječjom bolnicom Srebrnjak

Izvor: IN2