x
x

Opasnosti i prednosti društvenih mreža: E-profesionalizam zdravstvenih radnika

  23.12.2022.

Projekt ima za cilj istražiti utjecaj društvenih mreža na e-profesionalizam zdravstvenih djelatnika u Republici Hrvatskoj gdje je e-profesionalizam široko definiran kao predanost izvršavanju profesionalne zadaće, pridržavanju etičkih principa i osjetljivosti za pacijentovu dobrobit tijekom on-line aktivnosti na društvenim mrežama.

Opasnosti i prednosti društvenih mreža: E-profesionalizam zdravstvenih radnika

Voditeljica projekta: izv. prof. dr. sc. Tea Vukušić Rukavina

Rezultati istraživanja omogućit će detaljan uvid o učestalosti i načinu korištenja društvenih mreža među zdravstvenim djelatnicima u Republici Hrvatskoj (studentima medicine i dentalne medicine te liječnicima i stomatolozima).

Identificiranjem kriterija kojima korisnici društvenih mreža procjenjuju profesionalizam zdravstvenih djelatnika na društvenim mrežama te vjerodostojnost i kvalitetu pruženih informacija omogućit će se razvijanje Smjernica za poticanje razvoja e-profesionalizma.

U sklopu projekta dosad je publicirano pet znanstvenih radova (dva rada u Q1, dva rada u Q2, jedan u Q3) objavljena su dva poglavlja u nacionalnim i međunarodnim udžbenicima, obranjen je jedan doktorat, dva diplomska rada, održano pet pozvanih predavanja na međunarodnim kongresima i znanstvenim institucijama te preko 10 sažetaka koji su prezentirani u obliku usmenih priopćenja i postera na domaćim i međunarodnim kongresima.

Projekt je financiran u sklopu uspostavnih istraživačkih projekata HRZZ-a, trajanje projekta je pet godina, aktualno je u petoj godini provođenja.

https://mef.unizg.hr/znanost/istrazivanje/web-stranice-projekata/projekt-hrzz-smeprof/