x
x

Prioritetne liste čekanja kao inovacija

  05.10.2017.

Prioritetne liste čekanja kao inovacija su inovativna ideja koja bi mogla biti korisna. Javni sektor u našoj zemlji čini napore u smjeru promjena koje su nesumnjivo inovativne. Pri tome postoji značajni potencijal za podizanje inovacijske kulture jednostavnom analizom elemenata inovativnosti.

Prioritetne liste čekanja kao inovacija

Studija slučaja: „Prioritetne liste čekanja“

Po konkurentnosti i inovativnosti Hrvatska je po svim relevantnim analizama prosječna ili ispodprosječna zemlja. To vrijedi i za indirektne pokazatelje, na primjer i digitalizaciju: po Digital Economy and Society Index (DESI, izvor: EK 2017) (3) smo 24. od 28 članica EU. I trend je loš, jer je to jedno mjesto lošije nego 2016. U nama zanimljivoj dimenziji „Javne digitalne usluge“ smo plasirani još lošije, predzadnji zajedno s Mađarskom, jedino je Rumunjska lošija.

U 2016. i 2017. eHealth podindeks nije bio analiziran, no najavljeno je da će opet to područje biti uključeno u DESI izvješća. To je dobro za buduće rangiranje Hrvatske, jer se unutar ukupnih e-servisa e-Zdravlje može u Hrvatskoj smatrati naprednim. U e-Receptima smo spomenute 2015. godine bili treći u EU, ostvaren najbolji rang ikada od svih podindikatiora. To je utjecalo da smo u indikatoru „Javnih digitalnih servisa“ bili 2015. rangirani na 19. mjesto, dakle bitno bolje nego 2016. i 2017. godine. Kad se u sljedećem DESI istraživanju u vrednovanje uključe i e-Uputnice, portal e-Zdravlja, te e-Naručivanje koje je u punom pogonu, mogli bismo računati čak i na šampionsku titulu u tom podindikatoru! 

Novosti, prednosti i cjelokupna analiza dostupni su u Biltenu Hrvatskog društva za medicinsku informatiku.