x
x

Predstavljen hrvatski prijevod vodiča "Što je rak pluća nemalih stanica?"

  19.12.2017.

U ponedjeljak su u prostorijama udruge "SVE za NJU" uz sudjelovanje Hrvatskog torakalnog društva, Hrvatskog društva za internističku onkologiju i udruge Jedra predstavljeni hrvatski prijevod vodiča "Što je rak pluća nemalih stanica?" Europskog društva medicinske onkologije i priručnik "Živjeti s rakom pluća" namijenjen bolesnicima, obiteljima i zdravstvenim djelatnicima.

Predstavljen hrvatski prijevod vodiča "Što je rak pluća nemalih stanica?"

Vodič uključuje informacije o različitim podtipovima raka pluća nemalih stanica, uzrocima bolesti i dijagnostičkim postupcima, smjernice o dostupnim oblicima liječenja te njihovim mogućim popratnim pojavama.

Sadrži podatke o liječenju koji se temelje na kliničkim studijama i najboljoj kliničkoj praksi.

U njegovom nastajanju osim predstavnika Europskog društva medicinske onkologije sudjelovali su i predstavnici bolesnika.

Dostupan je na mrežnima stranicama udruge "SVE za NJU", a uskoro će biti i na webu Hrvatskog torakalnog društva i Hrvatskog društva za internističku onkologiju.

Priručnik "Živjeti s rakom pluća" na pristupačan način daje mnoštvo korisnih informacija o rizicima za nastanak bolesti, dijagnosticiranju i liječenju raka pluća te kako se nositi sa svim teškoćama koje nosi liječenje i život s bolesti, s naglaskom na potporno liječenje uključujući i psihološku pomoć.

Pripremio ga je prof. dr. sc. Marko Jakopović sa suradnicima Sandrom Karabatić i Marijom Mišić, a urednik je akademik Miroslav Samaržija.

VEZANI SADRŽAJ > <