x
x

Održan Simpozij Lokus: Upravljanje projektom

  Jasenka Wagner, MSc, PhD

  21.04.2015.

Simpozij Lokus 2015 održan je 10. i 11. travnja 2015. u hotelu Bellevue u Malom Lošinju. Tema 3. tradicionalnog simpozija bila je Upravljanje projektom.

Održan Simpozij Lokus: Upravljanje projektom
Tijekom simpozija održana je radionica pod nazivom „Projekti poboljšavanja - naučite o njihovim alatima“ tijekom koje su sudionici saznali o Pareto i Fishbone analizi.

Prvi dan simpozija niz eminentnih predavača (Boris Labar, Dunja Rogić, Gordan Lauc, Marijana Miler, Svetlana Obradović, Branka Lasić, Ivo Špigel i Sven Marušić) iznio je svoja projektna iskustva vezana uz pokretanje, financiranje, isplativost te odabir suradnika na projektu. Drugi dan simpozija održana je radionica pod nazivom „Projekti poboljšavanja - naučite o njihovim alatima“ tijekom koje su nas kolegice Patricija Banković Radovanović, Merica Aralica, Vikica Buljanović i Marija Kocijančić praktično upoznale s Pareto i Fishbone analizom.

HDMBLM je dodijelilo ukupno 40 stipendija za sudjelovanje na simpoziju; autorima iz Hrvatske 36, dvije stipendije autorima iz Bosne i Hercegovine te po jednu stipendiju autorima iz Srbije i Makedonije. Također je dodijeljena i stipendija za studentski rad studentici 5. godine studija Medicinska biokemija na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Prema ocjeni Znanstvenog odbora, četiri posterska sažetka predstavljena su kao usmeno izlaganje na simpoziju LOKUS 2015.

Prema ocjeni svih sudionika simpozija LOKUS 2015. dodijeljena je i nagrada za najbolji poster. Nagrada je pokriće troškova do iznosa 5000,00 kn za sudjelovanje na 8. kongresu HDMBLM s međunarodnim sudjelovanjem, 22. – 26. rujan 2015., Rijeka, Hrvatska.

Ukupan broj sudionika na ovogodišnjem LOKUS-u bio je 154, od toga je najveći broj sudionika bio iz Hrvatske (103), a ostali su bili iz Bosne i Hercegovina (28), Slovenije (18), Srbije (4) i Makedonije (1).

Znanstveni dio programa popraćen je iznimno bogatim društvenim programom koji je, kao i znanstveni, izvrsno ocijenjen od strane sudionika. Nakon još jednog uspješnog LOKUS-a, organizatorima (HDMBLM i Abbott Laboratories) jedino preostaje da što prije započnu s pripremama za LOKUS 2016.