x
x

Javni poziv za prijavu projektnih ideja u sektoru zdravstva

  05.05.2013.

Ministarstvo zdravlja objavilo je Javni poziv za prijavu projektnih ideja u sektoru zdravstva na temelju kojeg će stvoriti jedinstvenu bazu podataka – izvor projektnih ideja i projekata koji će se prijavljivati na dostupne EU fondove u razdoblju od 2014. do 2020. godine.

Javni poziv za prijavu projektnih ideja u sektoru zdravstva

Predmet Javnog poziva

Hrvatski sabor je u rujnu 2012. godine usvojio Nacionalnu strategiju razvoja zdravstva 2012-2020. godine. Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske nadležno je za provedbu Strategije. Skori ulazak Hrvatske u Europsku Uniju otvara dodatne mogućnosti sufinanciranja projekata u skladu sa Strategijom.

Predmet ovog Javnog poziva je identificiranje projektnih ideja koje su usklađene s Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012.-2020. godine. Projektne ideje će se razmatrati u odnosu na njihovu važnost prema strategiji, ali i u odnosu na potencijalno sufinanciranje iz EU fondova. U tu svrhu izrađen je online obrazac kojim predlagatelji mogu dostaviti informacije o svojim projektnim idejama.

Javni poziv ima i dva dodatka:

- Dodatak 1: Upute za prijavitelje kojim se pojedinačno objašnjavaju polja obrasca prijave

- Dodatak 2: Obrazac životopisa koji se prilažu prijavi (Europass)

- Dodatak 3: Kriterij vrednovanja projektnih ideja

Uredno zaprimljene projektne ideje postat će dijelom jedinstvene baze podataka koju će voditi Ministarstvo zdravlja. Baza podataka služit će kao izvor projektnih ideja i projekata koji će se prijavljivati na dostupne EU fondove u razdoblju 2014.-2020.

Prihvatljivost projekata

Svi projekti koji su u skladu s Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012.-2020.g. mogu se prijaviti po ovom pozivu.

Prihvatljivost prijavitelja

Sve institucije, organizacije, društva, tvrtke itd. pozivaju se da predlože svoje projektne ideje. Jedino fizičke osobe nisu prihvatljivi prijavitelji po ovom Pozivu.

Rok za dostavu projekata

Ovaj Poziv bit će otvoren šest tjedna, tj. do 14.06.2013., no samo oni projekti koji budu prijavljeni tijekom prva tri tjedna tj. do 24.05.2013. će ući u prvi krug vrednovanja iz kojeg će se odabrati predlagatelji koji će imati prilike dodatno unaprijediti svoj projektni prijedlog uz pomoć konzultanata tijekom trodnevne radionice. Stoga pozivamo sve potencijalne prijavitelje da svoje projektne prijedloge predaju što ranije, odnosno do isteka tri tjedna od otvaranja ovog Poziva.