x
x

130 istraživača na treningu za FP7 Health program

  08.03.2012.

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca 23. veljače u Zagrebu uspješno je organiziran projekt "International Training for FP7 Newcomers" FP7 Fit for Health za 130 istraživača iz 13 zemalja EU i regije.

130 istraživača na treningu za FP7 Health program

U radu su sudjelovali istraživači iz područja biomedicine, kliničkog istraživanja i javnog zdravstva, predstavnici akademske zajednice, istraživačko-razvojnih instituta bolnica, te malih i srednjih tvrtki iz farmaceutske industrije, proizvodnje medicinske opreme, privatne liječničke prakse i vezanih djelatnosti poput ICT-a i projektnog menadžmenta. FP7 "Fit for health" europski je projekt koji okuplja partnerske institucije iz 27 zemalja, među kojima i HUP, a osigurava potporu u FP7 projektima u području zdravlja. Svrha treninga bila je pružiti sveobuhvatne i ciljane informacije o mogućnostima i pravilima financiranja istraživačkih aktivnosti u EU.

Polaznici su obučeni za pripremu projektnih aplikacija za specifične teme FP7 programa u području zdravlja. Uz opći uvod u sedmi okvirni program za istraživanja i tehnološki razvoj - FP7, čiji se ciljevi ponajprije odnose na poticanje istraživanja i održavanje konkurentnosti europske industrije, podržavanje znanstvene i tehnološke izvrsnosti te jačanje liderske uloge Europe u globalnoj ekonomiji znanja, teme treninga bile su izgradnja međunarodnih konzorcija, financijski i pravni aspekti, evaluacije projektnih prijedloga te mogućnost umrežavanja i pronalaženje partnera u okviru platforme Fit for Health.

Cijeli test dostupan je u Poslovnom dnevniku.