x
x

Projekt: Zdravlje i zaštita na radu

  21.11.2011.

Prošloga je tjedna u zagrebačkom muzeju Mimara predstavljan projekt IPA-I 2007 "Zdravlje i zaštita na radu", ukupno vrijedan 2,06 milijuna eura. Riječ je o prvom IPA projektu u području zdravlja i zaštite na radu koji se provodi u Hrvatskoj. Projekt je krenuo 17. studenoga 2008., a planirani završetak provedbe je u srpnju sljedeće godine.

Projekt: Zdravlje i zaštita na radu
Cilj projekta je razvoj učinkovitog sustava zdravlja na radu sukladno standardima EU kao i jačanje administrativnih kapaciteta nadležnih institucija

Glavni nositelj i koordinator projekta je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), a financiran je novcem Europske unije iz pretpristupnog programa IPA komponenta I-Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija. Cilj projekta je razvoj učinkovitog sustava zdravlja na radu u Hrvatskoj sukladno standardima EU kao i jačanje administrativnih kapaciteta institucija koje su nadležne za područje zaštite zdravlja i sigurnosti na radu u skladu s mjerilima poglavlja 19 "Socijalna politika i zapošljavanje".