x
x

Poslovni slučaj razvoja programa za bolesnike s demencijom i njihove skrbnike

  21.02.2023.

“Making the Business Case for Value-Based Dementia Care,” autora dr. Roberta Johna Sawyera, ABPP-CN, iz Ochsner Health Systema i suradnika naglašava zaostajanje u programima skrbi za bolesnike s demencijom, unatoč sve većoj globalnoj potrebi.

Poslovni slučaj razvoja programa za bolesnike s demencijom i njihove skrbnike

U članku objavljenom u NEJM Catalyst Innovations in Care Delivery opisane su konkretne smjernice o tome kako prevladati prepreke visokih troškova skrbi za bolesnike s demencijom i neadekvatnog plaćanja te skrbi.

Alzheimerova bolest i povezane demencije eksponencijalno rastu, zbog čega je ključno proširiti procjenu koliko ima takvih bolesnika i poboljšati  skrb o njima kao i bolesnicima s kognitivnim popuštanjem. Nedovoljno financiranje, loš pristup skrbi i nizak ROI* (engl. return on investment ili povrat ulaganja) samo su neke od prepreka koje ograničavaju zdravstvene organizacije u izgradnji programa sveobuhvatne skrbi za bolesnike s demencijom i kognitivnim popuštanjem.

U članku je opisan poslovni slučaj za razvoj i održavanje programa za blesnike s demencijom i njihove skrbnike. Opisane su konkretne smjernice, taktike i koraci koji mogu pomoći u transformaciji skrbi za bolesnike s demencijom i kognitivnim popuštanjem u nekoj zdravstvenoj ustanovi. Autori tvrde da je prijelaz s tradicionalnog modela plaćanja naknade za uslugu na model skrbi koji se temelji na pruženoj vrijednosti ključan za proširenje i poboljšanje cjelovite skrbi za bolesnike s demencijom. U članku se raspravlja o modelima skrbi za bolesnike s demencijom i kognitivnim popuštanjem, financijskim pokazateljima i izvorima financijske vrijednosti, a prezentirani su i financijski podaci iz Ochsnerova centra za zdravlje mozga.

*ROI je vrijeme povrata uloženog novaca. ROI nam služi kako bi zračunali kada se investitoru isplati neko ulaganje novca. 

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT D 2000Zipantola PROTECTPLIVIT total energy
VEZANI SADRŽAJ > <
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: