x
x

COVID-19 i smjernice Europske komisije o opskrbi lijekovima

  21.04.2020.

Objavljene Smjernice Europske komisije za optimalnu i racionalnu opskrbu lijekovima tijekom pandemije bolesti COVID-19

COVID-19 i smjernice Europske komisije o opskrbi lijekovima
Cilj je Smjernica, kojima se potiče koordinirani pristup svih država članica Europske unije opskrbi lijekova, zaštititi javno zdravlje, očuvati cjelovitost jedinstvenog tržišta EU-a te istovremeno osigurati nesmetanu opskrbu cjenovno pristupačnih lijekova na europskom tržištu za vrijeme pandemije bolesti COVID-19.

Europska komisija (EK) usvojila je Smjernice za optimalnu i racionalnu opskrbu lijekovima kako bi se izbjegla nestašica tijekom pandemije bolesti COVID-19. Cilj je Smjernica, kojima se potiče koordinirani pristup svih država članica Europske unije opskrbi lijekova, zaštititi javno zdravlje, očuvati cjelovitost jedinstvenog tržišta EU-a te istovremeno osigurati nesmetanu opskrbu cjenovno pristupačnih lijekova na europskom tržištu za vrijeme pandemije bolesti COVID-19.

Smjernice su upućene državama članicama Europske unije (EU), a relevantne su i za države Europskog gospodarskog prostora (EGP) te se oslanjaju na odgovorno i solidarno postupanje farmaceutske industrije u EU-u.

Predmetne Smjernice dostupne su na internetskim stranicama Europske komisije, odnosno ovdje, dok se dokument koji naglašava ključne dijelove Smjernica može pročitati ovdje.

Izvor: HALMED

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gelAndol PROBisolex
VEZANI SADRŽAJ > <
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT total energy
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: