x
x

Jesmo li na tragu lijeka za pretilost?

  22.12.2013.

Upoznati smo s činjenicom da preveliki unos visokomasne hrane i šećera kao i premala potrošnja unešenih kalorija dovodi do nakupljanja suvišnih kilograma, a tijekom duljeg perioda i do razvoja pretilosti. No, koja je pozadina razvoja pretilosti u organizmu?

Jesmo li na tragu lijeka za pretilost?
Znanstvenici pretilost opisuju kao upalnu bolest zbog čega se otvaraju vrata novim farmakološkim pripravcima.

Zahvaljujući rezultatima studije objavljene u časopisu The FASEB Journal, znanstvenici su bliži otkriću „lijeka za pretilost“. Rezultati studije su pokazali da prehrana bogata mastima i šećerima, kojoj su štakori podvrgnuti, povećava razine specifičnih proteina u masnom tkivu te na površinama stanica imunološkog sustava. Kada je štakorima dan pripravak koji veže specifične proteine, upalni proces se smanjio kao i sama pretilost. Znanstvenici pretilost opisuju kao upalnu bolest zbog čega se otvaraju vrata novim farmakološkim pripravcima.

Autori tvrde da zahvaljujući novim pripravcima koji bi mogli vezati opisane proteine, smo na tragu riješenju ne samo epidemiji pretilosti, nego povećanom rizik od dijabetesa tipa 2, kardiovaskularnih bolesti te različitih karcinoma povezanih s tim stanjem.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Andol PROPLIVIT D 2000Maxirino
VEZANI SADRŽAJ > <
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gel
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: