x
x

Hodanjem do zdravlja - obilježavanje svjetskog dana hodanja

  16.09.2018.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hodanja 6. listopada ove godine, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo, suradnika na razini lokalne zajednice i brojnih volontera planira provedbu javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u svim županijama Republike Hrvatske. Akcija „Hodanjem do zdravlja“ održat će se u svim županijama, na već dogovorenim hodačkim stazama, u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Hodanjem do zdravlja - obilježavanje svjetskog dana hodanja

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje. Provedba aktivnosti je predviđena da se potakne sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine. Od te je godine prijedlog da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta.