x
x

HZJZ: Hodanjem do zdravlja

  07.05.2019.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javnozdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja "Živjeti zdravo" u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javnozdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja "Živjeti zdravo" u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo.

HZJZ: Hodanjem do zdravlja

Na temelju Nacionalnog programa nastao je projekt "Živjeti zdravo" koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i trajat će do 2022. godine.

U sklopu projekta provode se kontinuirane javnozdravstvene akcije pod nazivom "Hodanjem do zdravlja" kojima je cilj potaknuti građane Grada Zagreba, prije svega one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Start je na južnoj strani Savskog nasipa kod Mosta slobode.

Javnozdravstvena akcija "Hodanjem do zdravlja" održava se kontinuirano, uz stručno vodstvo, prema godišnjem kalendaru hodanja:

16. svibnja (pet) u 17.00 sati
25. svibnja (sub) u 17.00 sati
31. svibnja (pet) u 10.00 sati
8. lipnja (sub) u 17.00 sati
13. lipnja (čet) u 17.00 sati
22. lipnja (sub) 17.00 sati
30. lipnja (ned) 17.00 sati

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog "sjedilačkog" načina života.

Hodanje je jednostavno, nije zahtjevno i nema uobičajene barijere koje se mogu susresti kod drugih aktivnosti poput nedostatka vremena, sposobnosti i vještina.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr