x
x

Hrvatski festival hodanja 2018

  30.08.2018.

Turistička zajednica Ličko-senjske županije, kao jedan od partnera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u provedbi projekta „Živjeti zdravo“, prvi put organizira Hrvatski festival hodanja, koji će se održati 1. i 2. rujna 2018. godine u Gospiću i Otočcu.

Hrvatski festival hodanja 2018

Po uzoru na višednevne festivale hodanja u drugim europskim zemljama, predviđene su po dvije rute u svakom gradu:

  • Duge staze: 2 dana (Gospić – Tesla 30 km i Otočac – Gacka 34 km).
  • Kratke staze: 2 dana ( Gospić – Tesla 22 km i Otočac – Gacka 18km).

Cilj je ovog festivala naglasiti ulogu hodanja kao osnovnog i najpristupačnijeg oblika kretanja čovjeka. Rezultat je to inicijative Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i provedbe projekta „Živjeti zdravo“, koji sufinanciraju Europski socijalni fondovi (aktivnost „Hodanjem do zdravlja“). Na organizatorov će poziv Hrvatski zavod za javno zdravstvo predstaviti projekt „Živjeti zdravo“ kroz projektnu aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ i na taj način nastaviti promovirati hodanje kao jedan od zdravih stilova života, podizati svijest i broj redovitih hodača u Republici Hrvatskoj te pomagati pri uključivanju novih dionika u provedbu ovog javnozdravstvenog projekta.

Na Prvom hrvatskom festivalu hodanja se očekuje oko 1000 sudionika, a najavljen je i dolazak predstavnika medija. Svi ste pozvani da budete dio ove priče koja širi pozitivne stavove o kretanju i zdravlju.

Više informacija o festivalu možete pronaći na internetskoj stranici: www.croatiawalk.com

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvno, www.hzjz.hr