x
x

PLIVA osvojila nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi

  09.04.2014.

U sklopu jedne od najvećih svjetskih investicijskih konferencija Annual Investment Meeting, a koja se pod visokim pokroviteljstvom H.H. Sheikha Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera i potpredsjednika Ujedinjenih arapskih emirata te vladara Dubaija održava od 8.-10. travnja 2014. godine u Dubaiju, PLIVA je osvojila nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi.

PLIVA osvojila nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi
U protekle dvije godine PLIVA je investirala oko 200 milijuna dolara u nove proizvodne pogone u Savskom Marofu i Zagrebu. To je jedan od najvećih investicijskih ciklusa u povijesti kompanije i jedno od najvećih privatnih ulaganja u Hrvatskoj u posljednje dvije godine.

PLIVA je bila nominirana kao predstavnik Hrvatske u sklopu nominacije hrvatske Agencije za investicije i konkurentnost s kojom je uspješno surađivala tijekom investicijskog projekta. Nagrada za najbolja direktna strana ulaganja dodjeljuje se nacionalnim agencijama za privlačenje investicija s ciljem promicanja doprinosa navedenih agencija u gospodarskom razvoju svojih zemalja. Investicijski projekti na natječaj se mogu prijaviti isključivo na poziv organizatora koji unaprijed analizira globalno tržište. Nagrade se dodjeljuju u 5 kategorija razvrstanih po sljedećim geografskim regijama: Afrika, Bliski istok i Sjeverna Afrika, Azija, Latinska Amerika i Karibi te Istočna Europa.

U protekle dvije godine PLIVA je investirala oko 200 milijuna dolara u nove proizvodne pogone u Savskom Marofu i Zagrebu. To je jedan od najvećih investicijskih ciklusa u povijesti kompanije i jedno od najvećih privatnih ulaganja u Hrvatskoj u posljednje dvije godine. Značajnom povećanju proizvodnje posebno će doprinijeti inovativne tehnologije i sofisticirana oprema, a ujedno će pridonijeti čistijoj proizvodnji i smanjenju utjecaja na i emisija u okoliš. Uz ulaganja u proizvodne pogone, PLIVA ulaže i u podršku poslovanju pa je tako Financijski centar za Tevine europske lokacije prvi uslužni centar jedne multinacionalne tvrtke u Zagrebu i Hrvatskoj osnovan radi unaprjeđenja kvalitete usluga i učinkovitosti financija.

Sam projekt PLIVE HRVATSKA, u konkurenciji više istočnih i južnih europskih zemalja, visoko je vrednovan prema kriterijima visine investicije, broju ukupno novozaposlenih, izvozu, supstituciji uvoza, lokalnom utjecaju investicije, održivom razvoju te ekološki odgovornom poslovanju.

Više informacija na: www.pliva.hr