x
x

Dogradnja i rekonstrukcija postojeće bolnice u Puli

  12.07.2014.

U Općoj bolnici Pula održan je sastanak bolničke uprave s predstavnicima Ministarstva zdravlja na temu dogradnje i rekonstrukcije postojeća dva objekta bolnice u Zagrebačkoj ulici. Na sastanku je sudjelovao ministar zdravlja prim. Siniša Varga sa suradnicima, v.d. ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec, sanacijska upraviteljica bolnice dr. Irena Hrstić, župan Istarske županije Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić i drugi.

Dogradnja i rekonstrukcija postojeće bolnice u Puli
Rekonstrukcija i dogradnja trebale bi trajati tri godine, a tijekom radova svi postojeći bolnički odjeli će nesmetano funkcionirati.

Investicija je vrijedna oko 600 milijuna kuna, a prate ju dva kredita za koja su osigurana državna jamstva. Vrijednost radova iznosi 342 milijuna kuna. Vlada Republike Hrvatske financirat će tri četvrtine, a Istarska županija jednu četvrtinu troškova uređenja, dok se nabava opreme, čija se vrijednost procjenjuje na oko 200 milijuna kuna, planira financirati sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije.

Planiranim radovima izgradilo bi se dodatnih 27 tisuća četvornih metara čime bi se odjeli pulske bolnice proširili na 43 tisuća četvornih metara. Objekti će se međusobno povezati u jednu funkcionalnu cjelinu, a oko njih će se urediti okoliš koji će se sastojati od parkirališta i prometnica.

U prvi objekt smjestit će se svi bolnički odjeli, jedinice za dijagnostiku (citologija, patohistološka dijagnostika i transfuzijska medicina), specijalističke ambulante, zajedničke jedinice medicinske i nemedicinske djelatnosti poput hitnog prijema, operacijskog bloka, ljekarne, sterilizacije, ureda ravnateljstva, prehrane, praonice, garderobe i spremišta.

U drugi objekt, koji će se dograditi na zgradu dijagnostike, smjestit će se poliklinike, dnevna kirurgija, centar za dijalizu, fizikalna medicina, klinički laboratorij, laboratorij za invazivnu kardiologiju, anesteziološku reanimaciju i intenzivno liječenje te dnevna bolnica.

Rekonstrukcija i dogradnja trebale bi trajati tri godine, a tijekom radova svi postojeći bolnički odjeli će nesmetano funkcionirati.