x
x

Godišnja nagrada 'Ekspertize' PLIVAmed.net portalu

  03.01.2011.

U Zagrebu, 28. prosinca 2010. dodijeljeno je godišnje priznanje PLIVAmed. net portalu emisije „Ekspertiza" koju vodi doc. dr. Veljko Đorđević.

Godišnja nagrada 'Ekspertize' PLIVAmed.net portalu

Ivana Klinar dobila je priznanje za uređenje Plivinog portala na kojem već deset godina donosi obavijesti liječnicima i zdravstvenim djelatnicima o mogućnostima unapređenja zdravlja, o lijekovima i novostima iz svih područja medicine.

Godišnja nagrada 'Ekspertize' HKLD-u

U ime HKLD-a priznanje je primila predsjednica zagrebačke podružnice HKLD-a, prof. dr. Dubravka Kocijan-Hercigonja.
Dodjela priznanja HKLD-u, drugim udrugama i pojedincima snimljeno je u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora i bit će emitirano kao svečana novogodišnja emisija.
Dodjeli priznanja nazočili su predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. Željko Metelko, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Davor Miličić, te drugi brojni uglednici.
Doc. dr. Veljko Đorđević dodijelio je, osim HKLD-u, priznanja za više važnih postignuća u 2010. godini. Prof. Davor Miličić dobio je priznanje za organiziranje međunarodnog kongresa kardiologa u Opatiji, a doc.dr. Bojan Jelaković za organizaciju kongresa o hipertenziji koji je održan u Osijeku. Prof. dr. Zdenko Kovač u prošloj se je godini istaknuo tiskanjem obnovljenoga izdanja udžbenika patofiziologije kojim se osim u Hrvatskoj služe i studenti u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji i u Albaniji, a preveden je i na engleski jezik. Priznanje za značajne zasluge dobila je i naša članica dr.sc. Marijana Braš za znatan napredak u organizaciji palijativne skrbi u našoj zemlji. Pater Antun Cvek, SJ, dobio je priznanje za organizaciju „Kap dobrote" koja skrbi za mnogobrojne siromašne i napuštene osobe u Zagrebu. Prof. Nada Čikeš i prof. dr. Zdravko Lacković istaknuli su se organiziranjem međunarodne udruge 'Orpheus' kojoj je cilj ujednačiti doktorske studije u Europi. Prof.dr. Mirko Šamija i prof.dr. Damir Nemet u protekloj su godini objavili knjigu o potpornom liječenju onkoloških bolesnika. Između ostalih, nagrađena je udruga 'Krijesnica' koja brine o djeci s malignim bolestima i njihovim obiteljima.

Dr.sc. Maja Peraica, dr. med.